1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Fotoğrafımızı çekti” iftirası karakolda bozuldu
“Fotoğrafımızı çekti” iftirası karakolda bozuldu

“Fotoğrafımızı çekti” iftirası karakolda bozuldu

Türkiye'deki yabancılara dönük 'tacizci iddiaları' masum insanların darp edilmesine neden olmaya devam ediyor.

13 Temmuz 2022 Çarşamba 11:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Yabancılara dönük nefret söylemleri ile toplumu kışkırtan gazeteci ve siyasilerin ifadelerine karşı hukuki yaptırım uygulanmamaya devam ederken, Bursa'da yaşanan bir olay mağduriyetlere neden olunduğunu gösterdi. 

Yabancı uyruklu olduğu ifade edilen bir İbrahim E.'nin  Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan metro durağında kadınların izinsiz görüntülerini çektiği iddia edildi.

Pazar günü saat 17.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Ertuğrul Dörtçelik Çocuk Hastanesi Metro İstasyonu’nda meydana gelen olaya göre, metroya binen yabancı uyruklu İbrahim E., vagondaki kadınların fotoğraflarını çektiği iddiasıyla, diğer yolcular tarafından darp edildi.

İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralanan İbrahim E. hastaneye kaldırıldı. Olayı soruşturan polis ise çevredekiler tarafından linç edilmeye çalışılan şahsın telefonunu inceledi. Emniyetten yapılan açıklamaya göre taciz iddialarına konu olan fotoğrafların şahıs tarafından hiç çekilmediği tespit edildi.

Metro durağında bulunanlar tarafından darp edilen yabancı uyruklu İbrahim E. kendisine iftirada bulunulduğunu ifade ederek, kendisini darp edenlerden şikayetçi oldu. 

Toplumda yükseltilmeye çalışılan ırkçılığın şiddete dönüştüğü olaylara her geçen gün bir yenisi eklenirken, hukukun yaptırım gücünün etkisiz kaldığı yorumlarına karşı iktidarın harekete geçmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum