1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ford Otosan İşçileri Eyleme Devam Ediyor
Ford Otosan İşçileri Eyleme Devam Ediyor

Ford Otosan İşçileri Eyleme Devam Ediyor

Petkim işçilerinin eylemi sona erd; ancak Ford Otosan'daki eylemler devam ediyor. Ford işçileri Ali Koç ile görüşmek istediklerini açıkladı.

02 Haziran 2015 Salı 10:45A+A-

Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasında bir grup işçinin eylemleri sürerken, Eskişehir İnönü tesisinde 8 gündür üretim yapılamıyor. İşçileri temsilen konuşan Cem Semiz, “Ufak tefek rakamsal boyutlardaki sorunlar da halledilirse bu iş çözülecek. İnsanlar müjdeli haber bekliyor. Sayın Ali Koç’a sesleniyorum. Gelsin işçisiyle konuşsun. Bizler çalışmayı istiyoruz artık” dedi. Semiz, şu bilgileri verdi: Burada herkesin birbirine inanmışlığı devam ediyor. En önemlisi bu zaten. Bu süreçte bu bayrağın, bu sancağın altında ayrılmadığımız sürece, herhangi bir bölünme olmadığı sürece bu iş nasip olursa başarıya ulaşacak. 8 gün oldu. İçeriden, Gölcük’ten haber bekliyoruz.” 

İşçilerin bir başka sözcüsü İsmail Demirbaş da Ford Otosan işçilerinin en öncelikli talebinin, Türk Metal  Sendikası’nı istememeleri olduğunu vurguladı. Demirbaş, şunları kaydetti: “Mevcut hiçbir sendikayı istemiyoruz. Olursa, burada çalışan yürekli insanlarla kendi sendikamızı kuracağız. Bu arkadaşlarımız sadece ekmek davası için mücadele  ediyor. Bu mücadelenin ruhuna uygun olan bir örgütlenmeye gideceğiz.

KANDİL ETKİNLİĞİ

Bu arada Ford Otosan işçileri, fabrika önünde Berat Kandili dolayısıyla program düzenledi. Yaklaşık 13 gündür kurdukları çadırlarda eylem yapan işçilerin kandil nedeniyle düzenlediği etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Programda sanatçılar Adem Pala ile Hüsamettin Karakaya tarafından ilahiler okundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi semazenlerinin gösterisi sonrası ikram gerçekleştirildi. 

Ford Otosan Yeniköy Fabrika Müdürü Sabri Çimen de eylem alanına gelerek, işçilerin kandilini kutladı. Çimen, "İçeride çalışan arkadaşlarımız da hep sizleri düşünüyor. Hepinize selamları var" dedi.  Gölcük Belediyesinin imamı İlhan Gümüş'ün okuduğu dua sonrası program sona erdi. 

Programa, eski İhsaniye Belediye Başkanı Necati Zorlu, işçiler ve aileleri katıldı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT