1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fitne Filminin Yapımcısına Sahtekârlıktan Ceza
Fitne Filminin Yapımcısına Sahtekârlıktan Ceza

Fitne Filminin Yapımcısına Sahtekârlıktan Ceza

“Müslümanların Masumiyeti” adlı fitne filminin yapımcısı dolandırıcılık suçundan hapse atıldı.

08 Kasım 2012 Perşembe 15:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Eylül ayından beri gözaltında tutulan Mark Basseley Youssef, Los Angeles şehri mahkemesince şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hz. Muhammed'e ve İslami değerlere hakaret içeren “Müslümanların Masumiyeti” isimli iğrenç filmin yapımcısı Mısırlı Kıpti Mark Basseley Youssef dün şartlı tahliye hükümlerini ihlal ettiği için bir yıl hapis cezası daha aldı.

Asıl ismi Nakoula Basseley Nakoula olan ve kimi zaman “Sam Bacile” müstear ismini de kullanan Youssef, 2009 yılında tutuklanmış ve 2010 yılında çalınmış kimlik ve sosyal güvenlik numaralarıyla banka dolandırıcılığı yapmaktan ve tam 641 kredi kartı üzerinde sahtekârlık yapmaktan yargılanarak, 790 bin dolarlık zararı telafi etmeye ve 21 ay hapis cezasına mahkûm edilmişti.

2011'de sağlık sorunları nedeniyle şartlı tahliye edilen Youssef’un 5 yıl boyunca yetkililerin onayı olmadan bilgisayar ve internet kullanması da yasaklanmıştı. Yapımcılığını üstlendiği İslamiyet ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filminin 14 dakikalık bölümünün video paylaşım sitesi Youtube'da yayınlanmasının ardından 28 Eylül'de tutuklanmıştı.

Tüm dünyada büyük infial uyandıran filmde rol alan bazı oyuncular yaşanan hadiselerin ardından dolandırıldıklarını ve kendilerine “Çöl Savaşçısı” adlı bir komedi filminde rol aldıklarının söylendiğini, filme sözlerin sonradan farklı bir şekilde eklendiğini açıklamışlardı.

Sanık avukatı Steven Seiden ise karardan sonra yaptığı açıklama hükümeti şartlı tahliye konusunu müvekkilinin filmden dolayı cezalandırılması için kullanmakla suçladı. Ve bunun ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğini iddia etti.

Savcı Robert Dugdale ise Youssef’in filmin içeriğinden dolayı yargılanmadığını fakat  bu filmi yaparken izlediği yöntemle insanları aldattığını söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT