1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fırat Üniversitesi Öğrencilerinden Yetimler İçin Kampanya
Fırat Üniversitesi Öğrencilerinden Yetimler İçin Kampanya

Fırat Üniversitesi Öğrencilerinden Yetimler İçin Kampanya

Elazığ'da Fırat Üniversitesi öğrencileri yetimleri unutmadı. “Gelin bu bayram da bir yetim sız giydirin!” sloganı ile kampanya başlattı.

13 Haziran 2015 Cumartesi 14:00A+A-

BETÜL ARSLAN / HAKSÖZ-HABER

Fırat Üniversitesi Genç Düşünce Öğrenci Topluluğu yetim çocuklar için “Bu Bayram Bir Yetim de Siz Giydirin” sloganı ile bir kampanya başlattı. Ramazan sonuna kadar devam edecek olan bu kampanya ile Elazığ’da yetim çocukların yüzünü güldürmeyi amaçlayan öğrenciler bayramlık bedelini 100 TL olarak belirlediler.

“Her çocuk bayramlığı hak eder.” diyen öğrenciler yayınladıkları hesap numarasına hayırsever insanların bağışlarını bekliyor.

NOT: Bağışınızı yatırırken açıklama kısmına "Yetim Bayramlık" yazmayı unutmayın.

elazig-firat-universitesi-genc-dusunce-ogrenci-toplulugu-yetim-kampanyasi.jpg

Yetim derler onlara. Çok eskiden sübyandı adları. Sübyan mektepleri vardı. Ama şimdi kimsesiz çocuklar diyorlar onlara. Kimsesiz olmak. Hiç kimsesiz. Köksüz, köceksiz. Annesiz, babasız ve kardeşsiz. Nerden gelip nereye gittiği belli olmayan yolcular gibi. Biraz da yılkı atlarının kaderi.

Onların göğsüne yaslanıp ağlayacakları bir anneleri hiç olmadı olmayacak da. Onlar hiç kimseye naz, kapris yapamayacak. Onlar hastalanınca hiç kimse yavrum demeyecek ve hiçbir kadının gözlerini endişe kaplamayacak ve onlar bu endişeyi hiç görmeyecekler. Onlar ait olma duygusunu bilmeyecek. Onlar paylaşmayı da bilmeyecek. Onlar bir sofranın etrafında bir iftar açmanın hazzını da yaşamayacaklar anne baba ve kardeşleriyle.

Onları banyoya hep yabancı eller sokacak ve hoyratça sıcak sular dökecekler üzerlerine. Onlar aile duygusunu sanal alemde yaşayacaklar. Onlar okuldan çıkınca dumanı tüten bir gecekonduya burası benim evim diye hızlı hızlı bir an önce kapısını çalmak ve içeri girmek için yürüyemeyecekler. Onlar bayram sabahlarını bir sofra başında yaşamayacaklar. Onların bayram sabahları tören şeklinde olacak. Görevlilerin bir an önce bırakıp evlerinin yolunu tutmak istedikleri törenlerde büyüyecekler

Onlara kimsesiz çocuk diyecekler. Onları hep potansiyel suçlu olarak görecek toplum. Üf diyecek birileri. Birilerinin hep canını sıkacaklar. İtilecekler kakılacaklar. Anneleri ve babaları küfür yiyecek hep, onlara beddua edilecek. Eğer yoksa bir sarı fotoğraf ölene kadar anne ve babalarının yüzlerini merak edecekler. Ve ölüm korkusu sarınca ve ölümün farkına varınca, hiç olmazsa anne ve babamın yüzünü göreceğim diye ölüme sevinecekler.

Duha Suresi 9. Ayet: “Öyleyse sakın yetimi ezme!”

Nisa Suresi 10. Ayet:  “Yetimlerin mallarını haksız yere yiyenler, ancak  ve ancak karınlarını doldurasıya ateş yemiş olurlar ve zaten onlar çılgın bir ateşe gireceklerdir.”

 

HABERE YORUM KAT