1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Fırat News’den Anneler ve Bem-Bir Sen Hakkında İftira
Fırat News’den Anneler ve Bem-Bir Sen Hakkında İftira

Fırat News’den Anneler ve Bem-Bir Sen Hakkında İftira

Çocuklarını isteyen annelerin kararlı eylemleri karşısında iyice çaresizliğe ve korkuya kapılan PKK medyası iftira haberlerle konuyu örtmeye çalışıyor.

19 Haziran 2014 Perşembe 16:24A+A-

HAKSÖZ-HABER

PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat News (ANF) haber ajansı, tıpkı BDP’li liderlerin söylemlerindeki iddialar gibi annelerin kullanıldığı yönünde iftira haberler yayınlıyor.

Son olarak Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen yetkililerinin anneleri ziyareti üzerinden bir haber yayınlayan Fırat News, ziyaretten fotoğraflar yayınlayarak “Ailelerin, bazı İslami STK temsilcileri tarafından yönlendirildikleri fotoğraflarla belgelendi.” iftirasını attı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Bem-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, 13-18 yaş arası çocuklarının kör kurşuna kurban gitmemeleri için masumane bir talep ile PKK’nın elinden çocuklarının salıverilmesinden başka bir gayeleri olmayan anneleri ziyaret etmeleri üzerinden böyle bir yalan haberin hazırlanmasını kınadı.

bem-bir-sen-daga-goturulen-cocuklar-anneler-firat-news-iftira01.jpg

İşte Diyarbakır Bem-Bir-Sen’den yapılan açıklama:

BASINA VE KAMUOYUNA

Diyarbakır Büyükşehir belediyesi önünde çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin feryatlarına duyarsız kalan PKK/BDP’li yandaş medya olan Fırat News yalan ve iftiralarına bir yenisini daha ekledi.

Barış süreci ile birlikte bölgede oluşan sükûnet ve sağduyulu ortamla birlikte anneler huzur ortamı beklerken PKK’nın tek taraflı ve provakatif bir yaklaşım ile daha çocuk yaştaki gençleri dağa kaçırması bu huzur ortamına darbe vurmuştur.

Çocuklarının geri gönderilmesi için Diyarbakır Büyükşehir belediyesi önünde oturma eylemi başlatan annelerin  sivil direnişine karşılık Büyükşehir Belediyesinin tutum ve davranışı adeta insanlık dışı bir pozisyon almıştır. Büyükşehir belediyesi zabıta ekiplerince oturma eylemi yapan anneleri ite kalka ve köpüklü su ile hatta tartaklayarak yol ortasına sürüklemeleri kabul edilebilir bir davranış değildir.

BDP’nin de bütün bu olup bitenleri görmezden gelerek anneleri adeta ötekileştirerek ajan, provokatör ve çıkar peşinde yaftalar ile asılsız itham ettiği gibi, aynı zihniyetin ürünü sözde medya olan Fırat News’in de bizi yalan ve ithamlar ile teşhir etmeye çalışması zihniyetlerini açıkça göstermektedir.

13-18 yaş arası çocuklarının kör kurşuna kurban gitmemeleri için masumane bir talep ile PKK’nın elinden çocuklarının salı verilmesinden başka bir gayeleri olmayan annelerin çağrılarına bizler duyarlı sivil toplum kuruluşları olarak duyarsız kalamazdık.

Bizler İslami ve insani değerlerden kaynaklanan sorumluluklarımızın gereği olarak bu ailelerin ve annelerin akıttığı gözyaşlarına ve feryat çığlıklarını yüreğimizde hissediyoruz.

Memur Sen konfederasyonu BemBirSen olarak; 31 gündür Diyarbakır’da aç, perişan ve mağduriyetler içeresinde olan PKK’nın çocuk tacirliğine karşı onurlu direniş gösteren yürekli anneleri ziyaret etmeyi İslami ve insani sorumluluğumuzun gereği olarak biliyoruz.

Fırat News bu aileleri ziyaretimizi farklı mecralara çekip, gazetecilikten ziyade ajan provokatörlük misyonunu yüklenmiştir. Ayrıca bizi ve anneleri polisle işbirliği yapma ile itham etmesi  aslında aynadaki yüzlerini yansıtmaktadırlar. Halkımız bu ucuz gazetecilik ve demode olmuş yalan ve iftiralara artık kanmamaktadır.

Fırat News’in bizlere yönelik 18.06.2014 günü yalan ve iftira dolu haberini kınıyoruz.

İbrahim GÖKDEMİR
Diyarbakır Memur Sen Konfederasyonu
BemBirSen İl Başkanı

bem-bir-sen-daga-goturulen-cocuklar-anneler-firat-news-iftira.jpg

Fırat News (ANF) haber ajansının iftira haberi:

İslami STK’lar ve Polisler Yönlendirdi, Aileler Yürüdü

Amed’de yaklaşık 31 gündür çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemi yapan ailelerin, polis ve bazı İslami STK temsilcileri tarafından yönlendirildikleri fotoğraflarla belgelendi.

Diyarbakır’da çocuklarının dağa götürüldüğünü iddia ederek 31 günden buyana oturma eylemi yapan aileler, bugün ani bir kararla, seslerini duyurmak için Büyükşehir Belediyesine yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 10 gündür Dağkapı Meydanı’nda oturma eylemlerini sürdüren ailelerin polis ve İslami STK temsilcilerinin kıskacı altında oldukları kesinleşti. Bugün bazı İslami STK temsilcileri, oturma eylemi yapan ailelerle görüşme yaptıktan sonra Belediyeye binasına yürüme kararı aldı. Görüşmenin ardından aileler Büyükşehir Belediyesi önüne giderek açıklama yaparak, çocuklarını istedi.  

 

HABERE YORUM KAT