1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Financial Times: İpler hala Albayrak'ın elinde
Financial Times: İpler hala Albayrak'ın elinde

Financial Times: İpler hala Albayrak'ın elinde

İngiliz finans gazetesi Financial Times yayımladığı makalede, Merkez'deki sürpriz değişikliği eski Bakan Berat Albayrak'ın hala ipleri elinde tuttuğunun kanıtı olarak yorumladı.

23 Mart 2021 Salı 17:55A+A-

Ani şekilde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda (TCMB) başkanlık koltuğunun değişmesinin ardından TL'de yaşanan sert değer kaybı uluslararası finans çevrelerinin gündeminde. İngiliz finans gazetesi Financial Times (FT) yeni TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na yönelik ‘Erdoğan'ın adamı Merkez Bankası'nda dümenin başına geçti' başlıklı bir analiz yayımladı.

'İPLERİ ELİNDE TUTTUĞUNUN KANITI'

Gazete Duvar'ın haberine göre; Kavcıoğlu'nun ekonomik görüşlerinin de aktarıldığı makaleye görüş veren Teneo Intelligence (Teneo İstihbarat) isimli risk araştırma şirketinin eş başkanı Wolfango Piccoli ise bu değişikliği 'Berat Albayrak'ın hâlâ ipleri elinde tuttuğunun kanıtı' diye yorumladı.

FT makalesinde, Kavcıoğlu ve Albayrak'ın doktora tezi danışmanlarının Erişah Arıcan olduğunu ve Arıcan'ın kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Varlık Fonu Başkanvekilliği'ne atandığını hatırlattı.

'KİM OLACAĞININ ÖNEMİ YOKTUR'

Piccoli ise gazeteye verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

“Albayrak'ın resmi ya da gayriresmi olarak dönüşüne dair endişe şu ki; böyle bir durum onun ucuz kredilere dayalı, sürdürülebilir olmayan büyüme modeline dönüş anlamına gelecektir. Kurumlar özerklik ve bağımsızlıktan yoksun, boş kabuklar haline geldiğinde ve sadece devlet başkanının geçici hevesleri için var olduklarında, bir sonraki Merkez Bankası başkanının kim olacağının önemi yoktur."

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

1 Yorum