1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinlilerin Cenazelerine Siyonist Zulmü
Filistinlilerin Cenazelerine Siyonist Zulmü

Filistinlilerin Cenazelerine Siyonist Zulmü

Siyonist yönetim, kendilerine karşı eylem yapan Filistinlilerin naaşlarını ailelerine vermeden, defnetme kararı aldı.

14 Ekim 2015 Çarşamba 14:14A+A-

Siyonist Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun dün Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan'ın işgalcilere yönelik eylem yapan Filistinlilerin naaşlarının ailelerine teslim edilmemesini öngören önerisini kabul ettiği belirtildi. Karara göre, polis ve askerler tarafından katledilen Filistinlilerin naaşı işgal bölgesindeki askeri mezarlıklara defnedilecek.

Açıklamada söz konusu kişilerin cenaze törenlerinin bir provokasyon niteliğinde olduğu ileri sürülerek, geçmişte de benzer uygulamaların yapıldığı, Erdan'ın, cenaze törenlerinin gösterilere dönüşmesine izin vermemek için söz konusu kararı önerdiği kaydedildi.

Kabinenin, son durumlarla ilgili ek konuları görüşmek üzere bugün öğleden sonra yeniden toplanması bekleniyor.

- Olağanüstü önlemler alınıyor

İsrail'de bakanlar ve askeri üst düzey yetkililerin katıldığı dünkü oturumda, Kudüs'te tırmanan gerginlik nedeniyle bir dizi karar alınmıştı. Bu yeni uygulamalara göre, işgal polisi, güvenlik gerekçesiyle istediği zaman Kudüs'te yolları kapatabilecek ve istediği alanları kuşatma altına alabilecek. Yahudi yerleşimcilere karşı eylem düzenleyenlerin evlerinin yıkılmasına ek olarak, yıkılan bu evlerin yerine hiçbir şekilde inşaat yapılmasına izin verilmeyecek ve eylem düzenlediği iddia edilen kişilerin tüm mal varlıklarına el konulacak.

Bu kişilerin Kudüs'te ikamet etmelerine imkan tanıyan "Kudüs kimlikleri" iptal edilerek, kentte yaşama hakları ellerinden alınacak.

Ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Batı Şeria'nın El-Halil şehrinin güney bölgesi de dahil, ayrım duvarının henüz tamamlanmayan kısımlarının bitirilmesi talimatı verdiği bildirildi.

(AA)

HABERE YORUM KAT