1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Filistinlilere Yönelik İhlâllerin Önüne Geçilmeli”
“Filistinlilere Yönelik İhlâllerin Önüne Geçilmeli”

“Filistinlilere Yönelik İhlâllerin Önüne Geçilmeli”

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ebu Ali, Filistinlilere karşı işlenen ihlâller karşısında başta BMGK olmak üzere tüm kurumların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

17 Eylül 2016 Cumartesi 16:58A+A-

AA'da yer alan habere göre, Arap Birliği’nin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, işgalci İsrail güçlerinin dünden bu yana Batı Şeria ve Kudüs’te 3 Filistinli ile bir Ürdünlüyü vurarak katletmesini “saha infazları” olarak nitelendirerek uluslararası toplumu önlem almaya çağırdı.

Ebu Ali, yaptığı yazılı açıklamada, “Uluslararası yasalara aykırı şekilde Filistinlilere karşı işlenen bu büyük ihlâller ve saha infazlarının acilen önüne geçilmesi için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) olmak üzere uluslararası toplum ve ilgili tüm kurumlar sorumluluklarını yerine getirmeli.” ifadesini kullandı.

“İsrail’in Tansiyonu Yükseltme Politikası”

Yaşanan son olayların işgalci İsrail rejiminin tansiyonu yükseltme politikasından vazgeçmediğinin göstergesi olduğunu belirten Ebu Ali, açıklamasına şöyle devam etti:

“İsrail terörü, kasten öldürme ve saha infazlarının arttırılmasıyla sistematik olarak tansiyonun tırmandırılması şeklinde devam ediyor. Bu da İsrail’in siyasî tıkanıklığa son vermeyi hedefleyen herhangi bir uluslararası girişim karşısında verdiği gerçek ve açık cevaptır.”

Filistin Sağlık Bakanlığı, bu sabah, işgalci İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Batı Şeria’nın el-Halil kenti sâkinlerinden 25 yaşındaki Hatem Abdulhafiz eş-Şeludi’nin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. (Tıklayın: İşgalci İsrail Askerleri Bir Filistinli Genci Daha Katletti!)

İşgalci askerler dün de Batı Şeria'da aracıyla İsrailli yerleşimcilere çarptığı öne sürülen bir Filistinli genci vurarak katletmiş, olayda bir Filistinli de yaralanmıştı. Tel er-Rumeyde Mahallesi’nde de bir Filistinli, işgalci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybederken, Doğu Kudüs’te ise işgalci güçler polise bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla yirmili yaşlardaki bir Ürdünlüyü vurarak katletmişti. (Tıklayın: İşgalci İsrail Güçleri İki Genci Daha Katletti!)

HABERE YORUM KAT