1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Tutuklulardan Açlık Grevi
Filistinli Tutuklulardan Açlık Grevi

Filistinli Tutuklulardan Açlık Grevi

İsrail hapishanelerinde tutukluluk süreleri sürekli uzatılarak hapishanede tutulan 8 mahkum açlık grevine başladı.

05 Şubat 2014 Çarşamba 15:16A+A-

Siyonist İsrail hapishanelerinde, herhangi bir suçtan hüküm giymedikleri halde tutukluluk süreleri sürekli uzatılan 8 Filistinli'nin açlık grevine başladığı bildirildi.

Filistin Esirler Kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutukluluk süreleri sürekli uzatılarak hapishanede bulunan 8 mahkumun öğünlerini geri çevirdikleri ve açlık grevine devam ettikleri belirtildi.

Açıklamada, El-Halil kentinden Emir Adli eş-Şems isimli 23 yaşındaki Filistinli tutuklunun avukatı ile görüşmesine izin verilmediği gerekçesi ile 11 Ocak tarihinden bu yana açlık grevinde olduğu bildirildi.

Tutuklulardan 3 kişinin de avukatları ile görüştürülmediği gerekçesiyle açlık grevine 2013 yılının Eylül ayından bu yana devam ettiği kaydedildi. Bazı tutukluların kendilerine gerekli ilaçlarının verilmediği, bazılarının ise işkence yapıldığı gerekçesiyle birkaç ay önce açlık grevine başladığı ifade edildi. 

Öte yandan, İsrailli asker Gilad Şalit davasından dolayı tekrar yargılanan tutuklulardan biri olan Abdülmecit Hadirat'ın yargılamayı protesto etmek için açlık grevine 15 ay önce başladığı bildirildi.

Filistinli bin 27 mahkuma karşılık Hamas 19 Ekim 2011'de, 5 yıl tutuklu bulundurduğu İsrail askeri Gilad Şalit’i serbest bırakmıştı.

Filistin insan hakları istatistiklerine göre, geçen yılın Ekim ayı sonunda işgalci İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu ve mahkumların sayısının 5 bin 46'ya ulaştığı ve bu kişilerin yaklaşık 160'ının haklarında hüküm verilmediği halde tutuklu olarak hapishanede bulunduğu ifade edildi. 

İsrail, haklarında suçlama ve hüküm bulunmadığı halde tutukluluk sürelerini 6 ayda bir uzatmak suretiyle istediği Filistinlileri yargılama yapmaksızın 5 yıla kadar tutuklayabiliyor.

HABERE YORUM KAT