1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Filistinli Mültecilerin Dönüş Hakkını Asla Kabul Etmeyeceğiz"
"Filistinli Mültecilerin Dönüş Hakkını Asla Kabul Etmeyeceğiz"

"Filistinli Mültecilerin Dönüş Hakkını Asla Kabul Etmeyeceğiz"

Siyonist Bakan Yuval Steinitz, İsrail'in kesinlikle Filistinli mültecilerin topraklarına dönüş hakkını kabul etmeyeceğini açıkladı.

18 Şubat 2014 Salı 21:10A+A-

İsrail İstihbarat ve Stratejik İşler Bakanı Yuval Steinitz, İsrail'in kesinlikle Filistinli mültecilerin topraklarına dönüş hakkını kabul etmeyeceğini açıkladı.

FİEM'de yer alan habere göre İsrailli bakan, bugün öğle saatlerinde yaptığı radyo söyleşisinde, iki halka iki devlet çözümü ile hedeflenenin gelecekte kurulacak Filistin devletinin mültecileri kabul etmesinin önünü açmak olduğunu söyledi.

İsrail'in mültecilerin dönüş hakkını kabul etmesi halinde Filistinlilerin simgesel olarak az sayıda Filistinli mültecinin İsrail'e dönmesini kabul etmeyeceklerini belirten Steinitz, uluslararası toplumu her yıl on binlerce Filistinli mülteciyi kabul etmesi için İsrail'e baskı yapmaya ikna etmek isteyeceklerini ifade etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da İsrail'in kendini korumaya gücünün yettiğini ve kendini korumak için batı ülkelerinden gelecek güce ihtiyacının olmadığını söyledi.

Netanyahu, dün akşam Kudüs'te düzenlenen ve Amerika'daki Yahudi örgütlerinin başkanlarının katıldığı konferansta yaptığı konuşmada, istikrarı sağlayacak güvenlik tedbirlerinden bahsederken güvenliği sağmaya yaramayacak hayali tedbirlerden bahsetmediklerini belirtti.

İsrail Başbakanı, güvenliğin çökmesi halinde barışın, Filistin Yönetimi'nin ve bölgedeki diğer bazı kesimlerin de çökeceğini iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT