1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Lidere Bulgaristan’da Suikast
Filistinli Lidere Bulgaristan’da Suikast

Filistinli Lidere Bulgaristan’da Suikast

Filistinli direnişçi Ömer En-Nayif Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliği içinde düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti.

26 Şubat 2016 Cuma 15:43A+A-

Batı Yaka’nın Cenin şehrinden sürgün edilen Filistinli direnişçi Ömer En-Nayif’in bugün sabah Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliği içinde düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti. Suikast ile ilgili şüpheler işgal rejimi cinayet şebekesi Mossad’ı işaret ediyor.

Olaydan hemen sonra muhabirimize açıklama yapan Nayif’in kardeşi İmad, kısa süre önce aldıkları bilgiye göre abisi Nayif’in (52) Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliğinde saldırıya uğradığını ve saldırıdan sonra da şehit olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Cenin’in El-Yamun beldesinden ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin önde gelen liderlerinden olan Ömer Nayif birkaç ay önce işgal rejimi istihbaratının takibine ve tacizine uğramış ve bunu fark etmesi üzerine Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliğine sığınıp himaye talebinde bulunmuştu.

30 yıl önce Kudüs’te ölümle sonuçlanan bir eylemin ardından tutuklanan Nayif müebbet hapse mahkûm edilmişti. Zindandan kaçmayı başaran Nayif yurtdışına kaçmış ve en son işgal rejiminin baskıları nedeniyle Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliğine sığınmıştı.

FHKC: “Ömer En-Nayif Cinayetine Karışanların Peşini Bırakmayacağız”

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, liderlerinden Ömer En-Nayif’in Bulgaristan’daki Filistin büyükelçiliği içinde suikast sonucu öldürülmesini sert bir dille kınadı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Ömer En-Nayif’in bugün (26 Şubat Cuma) Bulgaristan’da Filistin büyükelçiliği içinde şehit edilmesiyle ilgili olarak yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da En-Nayif’e karşı yapılan suikast eyleminde parmağı olanların peşini bırakmayacaklarını belirtti.

FHKC yaptığı açıklamada ayrıca, En-Nayif’in öldürülmesinden birinci derecede işgal rejimi istihbarat birimi Mossad’ın, ardından da işgalcinin tehditlerinden habersiz olmayan Bulgaristan hükümetiyle gereken koruma tedbirlerini almayan Filistin büyükelçiliğinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Halk Cephesi Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan Filistin büyükelçiliği içinde meydana gelen suikastı açığa çıkaracak adımlar atmasını istedi.

FHKC liderlerinden Ömer Nayif işgal rejiminin tehditleri ve kendisini Bulgar hükümetinden resmen teslim etmesini istemesi üzerine Filistin büyükelçiliğine sığınmıştı. Nayif bugün sabah konsolosluk içinde gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT