1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Futbolcudan Barcelona'ya Tepki
Filistinli Futbolcudan Barcelonaya Tepki

Filistinli Futbolcudan Barcelona'ya Tepki

Filistinli futbolcu Mahmut Sarsak, gelişmeler üzerine Barcelona-Real Madrid maçına gitmekten vazgeçti.

08 Ekim 2012 Pazartesi 15:47A+A-

Filistinli tutsak aileleri, İsrailli asker Gilat Şalit'in, Barcelona ve Real Madrid takımları arasında oynanan ve ''El Clasico'' olarak anılan futbol maçına davet edilmesini, Kudüs'teki İspanya Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Göstericiler, Hamas tarafından anlaşma gereği serbest bırakılan İsrail askeri Gilat Şilat'ın Barcelona ve Real Madrid takımları arasında oynanan maça davet edilmesine, Barcelona takımının amblemi üzerinde Şilat'ın fotoğrafları bulunan resimlerle tepki gösterdi.

İsrail hapishanesinde tutsak olan Filistinli futbolcu Mahmud Sarsak da İspanya'ya maçı izlemesi için davet edilmişti, fakat Şilat'ın da çağrılmasının ardından Sarsak maça gitmeyi reddettiğini açıkladı.

Öte yandan Filistinli bir grup ise Sarsak'a destek olmak için Gazze'deki Kızılhaç Merkezi'nin önünde protesto gösterisi düzenledi. Gösteride, Real Madrid ve Barcelona takımlarının formalarıyla merkez önünde futbol maçı yaptılar.

Hamas ve Filistinli gruplarca 2006-2011 yılları arasında Gazze Şeridi'nde esir alınan İsrail askeri Gilad Şalit, Hamas ve İsrail arasında yapılan anlaşmada, hapishanelerde bulunan yüzlerce Filistinli esire karşılık serbest bırakılmıştı. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum