1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esirlerin Açlık Grevi Devam Ediyor
Filistinli Esirlerin Açlık Grevi Devam Ediyor

Filistinli Esirlerin Açlık Grevi Devam Ediyor

1.300'den fazla Filistinli esirin sekiz gün önce başlattığı açlık grevi devam ediyor. İsrail, bazı esirleri başka yere nakletti.

25 Nisan 2012 Çarşamba 12:45A+A-

Filistinli tutsaklar, Siyonist İsrail'in "idari gözaltı" uygulamasına ve bazen aylar süren hücre cezasına son verilmesini talep ediyor.

İşgalci İsrail hapishanelerinde 5.000’e yakın Filistinli var. Bunların önemli bir kısmı mahkeme önüne çıkarılmadan süresiz tutuklu olarak tutuluyor.

140 Esir Mecdu Hapishanesinden Uzaklaştırıldı

İnsan Hakları İçin Uluslararası Dayanışma Müessesesi, Siyonist cezaevleri idaresinin açlık grevine katılan esirlerden 140'ını Mecdu Cezaevi'nden bilinmeyen başka bir yere naklettiğini ve esirlerin hepsinin Hamas ve Halk Cephesi üyesi olduğunu bildirdi.

Müessese üyesi araştırmacılardan Ahmed El-Beytavi, Siyonist cezaevi idaresinin son iki günde açlık grevine katılan esirlerden 140'ını zorla başka bir yere naklettiğini ve esirlerin götürüldüğü yerin Calbu Cezaevi olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Ahmed El-Beytavi, Mecdu Cezaevi'nden nakledilenler arasında esir milletvekili Ahmed El-Hac Ali, Hamas liderlerinden Rafet Nasif ve Mecdu Cezaevi'ndeki Hamas üyesi esirlerin lideri Muhammed El-Arif'in de olduğunu belirtti.

Mecdu Cezaevi'nden nakledilen esirlerin beraberlerinde ihtiyaçları olan eşyaları götürmelerine izin verilmediğini söyleyen El-Beytavi, esirlerin sadece üzerlerindeki elbiselerle alelacele alınıp götürüldüklerini ifade etti.

Ahmed El-Beytavi, esirleri dış dünyadan tamamen soyutlamak isteyen Mecdu Cezaevi idaresinin spor kanalları dışında televizyon kanallarının tamamını listeden çıkardığını söyledi.

Mecdu Cezaevi'ndeki esirlerin çoğunun açlık grevine katıldığını söyleyen El-Beytavi, önümüzdeki aydan itibaren Fetih üyesi esirlerin tamamının da eyleme destek vermesinin beklendiğini ifade etti.

Açlık Grevindekilere Ceza

Sekiz gün önce binden fazla tutuklu süresiz gözaltı uygulamasını protesto etmek ve koşulların iyileştirilmesi talebiyle açlık grevine başlamıştı.

İsrail Cezaevleri Müdürlüğünün Salı günü yaptığı açıklamaya göre, yaklaşık 1,350 tutuklu ve hükümlü sadece su ve tuz alarak açlık grevini sürdürüyor.

Açlık grevi yapanlara istinaden Müdürlük, "Bunların çoğu Hamas, Halk Direniş Komiteleri ve İslami Cihad üyesi olup güneydeki cezaevlerinde tutuklu bulunuyor" açıklaması getirdi.

BBC’de yer alan habere göre İsrail, açlık grevindekilere karşı, aile görüşlerini yasaklama ve diğer tutuklulardan ayırma şeklinde cezai uygulamalarda bulunuyor. Cezaevleri Müdürlüğü'nden bir sözcü, bu durumu doğrulayarak bazı imtiyazların kaldırıldığını söyledi.

İdari Gözaltı Uygulaması

İdari gözaltı olarak bilinen uygulama, herhangi bir suç isnadında bulunmadan tutukluların süresiz gözaltında tutulmasını öngörüyor.

300 kadar Filistinli tutuklu bu şekilde gözaltında tutuluyor. Fakat İsrail bunların kötü muameleye maruz kaldığını kabul etmiyor. İşgal yönetimi, geçmişte de açlık grevleriyle baş ettiklerini ve şimdi de edeceklerini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT