1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esir Rihavi'nin Hayatı Tehlikede!
Filistinli Esir Rihavinin Hayatı Tehlikede!

Filistinli Esir Rihavi'nin Hayatı Tehlikede!

İsrail insan hakları kuruluşu uyardı: Açlık grevini sürdüren tutsak Ekrem er-Rihavi'nin hayatı tehlikede!

23 Haziran 2012 Cumartesi 10:36A+A-

Haksız yere zindanlarda tutulduğu için açlık grevi yapan esirlerin sağlık durumları kaygı verici.

İsrail insan hakları kuruluşlarından olan İnsan Hakları İçin Doktorlar, yetmiş bir günden beri açlık grevini sürdüren Filistinli tutsak Ekrem er-Rihavi'nin hayatının tehlikede olduğunu bildirdi.

İnsan Hakları İçin Doktorlar örgütü tarafından dün (22 Haziran Cuma) yapılan açıklamada, Ekrem er-Rihavi'nin açlık grevini Nisan ayının 12'sinde başlattığı ve o tarihten bu yana kesintisiz bir şekilde sürdürdüğü, 16 günden beri de herhangi bir doktor tarafından ziyaret edilmesine izin verilmediği, sağlığının ise her geçen gün kötüye gittiği dolayısıyla her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu hatırlatıldı.

Yapılan açıklamaya göre Ekrem er-Rihavi son olarak bu ayın altısında İnsan Hakları İçin Doktorlar teşkilatına mensup bir doktor tarafından ziyaret edilmişti ve o tarihte ağırlığı 49 kg'a kadar düşmüştü. Sağlık durumunda bayağı kötüleşme görülüyordu. Ayrıca başta şeker olmak üzere birtakım müzmin hastalıklardan muzdarip olmanın sıkıntısını çekiyordu. Ondan dolayı açlık grevinin devam etmesi hayatını da tehlikeye sokabilir.
 

Özgürleşenlerden 15 Kişi Yeniden Tutuklandı

Öte yandan işgalci İsrail, esir takasıyla özgürlüğüne kavuşanları yeniden zindana atmak için türlü oyunlara başvurmaya devam ediyor.

Tel Aviv'deki basın yayın organlarının verdiği haberlere göre işgal devleti ordusu, daha önce esir mübadelesinde özgürlüklerine kavuşturulanları yeniden tutuklayıp zindana atmak için muhtelif oyunlara başvuruyor ve baskınlar düzenliyor. Siyonist medyanın verdiği haberlere göre esir mübadelesinde özgürlüklerine kavuşanlardan 15 kişi işgal ordusu tarafından yeniden gözaltına alınarak zindanlara atıldı.

Jerusalem Post adlı gazetenin Internet sitesinde yayınlanan haberlere göre esir mübadelesinin üzerinden geçen sekiz aylık süre içinde yeniden gözaltına alınanlardan sekiz tanesi 11 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirilen ilk değişimde özgürlüklerine kavuşanlardan. Bunların büyük çoğunluğu da kendilerine daha önceki yargılamalarda ağır cezalar veya birkaç kez müebbet hapis cezaları verilmiş olanlardan. Diğer yedi kişi ise ikinci aşamada özgürlüklerine kavuşmuş olanlardan. Bunların arasında farklı sürelerle hapis cezalarına çarptırılmış olanlar var.

 

HABERE YORUM KAT