1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Çocuklara Hücre Hapsi
Filistinli Çocuklara Hücre Hapsi

Filistinli Çocuklara Hücre Hapsi

Uluslararası Çocuk Savunma Örgütü, İsrail’in 2013 yılında tutukladığı her beş çocuktan birini hücre hapsine attığını açıkladı. Örgüte göre hücre hapsinin meşru bir nedeni yok.

13 Mayıs 2014 Salı 15:05A+A-

Uluslararası Çocuk Savunma Örgütü, İsrail’in çocuklara uyguladığı hücre hapsini 2013 yılında önceki yıla göre arttırdığını öne sürdü.

Yayımladığı raporu 12 ile 17 yaş arasında 98 Filistinli çocuğun ifadesine dayandıran örgüt, İsrail’in çocuklara karşı uyguladığı hücre hapsinin sağlık veya koruma gibi meşru bir nedeninin bulunmadığını da ifade etti.

Örgütün Filistin’deki temsilcisi Iyad Ebu Kteş, İsrail’in soruşturmalarda çocuklara karşı işkence yönetim olarak hücre hapsini kullandığını ve çocukların temel evrensel haklardan mahrum edildiğini söyledi.

Ebu Kteş, İsrail’in çocuk haklarını ihlal ettiğinden dolayı yargılanması için uluslararası hukuk kuruluşlarına çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) bağlı olan örgüt, İsrail’in Ekim 2013 yılında çocuklara karşı davranışlarını düzeltmeyi kabul ettiğini ancak buna rağmen çocuklara fiziksel ve psikolojik şiddeti uygulamayı sürdürdüğünü ifade etti.

İsrail son on yıl içinde 12-17 yaş arasında yaklaşık 7000 Filistinli çocuğu tutukladı.

AFP

HABERE YORUM KAT