1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin'de 13 Yılda 10 Bin Çocuk Tutuklandı
Filistinde 13 Yılda 10 Bin Çocuk Tutuklandı

Filistin'de 13 Yılda 10 Bin Çocuk Tutuklandı

İşgal rejimi yaşlarının küçüklüğüne bakmadan çocukları gözaltına alıyor.

28 Eylül 2013 Cumartesi 16:22A+A-

Filistin insan hakları merkezleri tarafından yayınlanan raporlar, ikinci intifadanın başladığı Eylül 2000 yılından şimdiye kadar yaşları 18’in altında 10 bin Filistinli çocuğun tutukladığını belirtti.

Yayınlanan istatistiki raporlarda, işgal rejimi İsrail’in yaşları küçük çocukları gözaltına alma politikasının hiç durmadığına dikkat çekilerek, işgal güçlerinin bu konuda çocuk haklarını, yaşlarını, uluslararası hukuku ve ahlaki değerleri hiçe saydığı kaydedildi.

Çocukların dokunulmazlık haklarına inanmayan işgal ordusunun, çocuklardan %90’ını gece yarısı yaptığı baskınlarda tutukladığını, tutuklanan çocukların da dayak, aşağılama, tehdit ve tacize uğradıklarını, itiraflarda bulunmaları için psikolojik ve bedeni işkenceye maruz kaldıklarını, bilmedikleri İbranice ifadelerin altına imza atmaya zorlandıklarını belirten raporlar, küçüklerin aynen büyükler gibi askeri mahkemelere çıktıklarını, hakimler tarafından hapis ve para cezasına çarptırıldıklarını ifade etti.

Şu anda işgal rejiminin zindanlarında 250 Filistin çocuk bulunmakta ve bunlar her türlü baskı, zulüm ve insanlık dışı muameleye tabi tutulmaktadırlar. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT