1. HABERLER

  2. HABER

  3. Filistin ve Suriyeli Göçmenlerin Teknesi Battı
Filistin ve Suriyeli Göçmenlerin Teknesi Battı

Filistin ve Suriyeli Göçmenlerin Teknesi Battı

Ümitsizlik içindeki Filistinli ve Suriyeli mültecilerin umut yolculukları faciayla sonuçlandı. 60 ölü, 60 kayıp...

13 Mart 2015 Cuma 10:33A+A-

Filistin'in İtalya'daki büyükelçisi Mey El-Kaile, 5 Mart'ta batan ve Arap göçmenleri taşıyan teknede Gazze Şeridi'nden, Lübnan'daki kamplardan, Suriye'deki Yermuk Kampı'ndan Filistinliler ile Suriyelilerin ve Lübnanlıların olduğunu açıkladı.

El-Kaile, dün Filistin Radyosu'na verdiği demeçte, teknede yaklaşık 180 göçmen bulunduğunu ve bunların 60'ının Filistinli olduğunu söyledi.

Göçmenlerle birlikte Libya sahillerinden yola çıkan ve İtalya sahilleri açıklarında batan teknenin yolcularından 60 kişinin kurtarıldığını ve 60 kişinin de hayatını kaybettiğini bildiren El-Kaile, geri kalan yolcuların ise kayıp olduğunu belirtti.

Büyükelçi El-Kaile, bölgeden geçmekte olan bir Amerikan gemisinin batan geminin yolcularını kurtarmak için ilk müdahaleyi yaptığını açıkladı.

Filistinli Büyükelçi, İtalyan görevlilerin kurtulan göçmenlerle görüşerek hayatta kalanların ve ölenlerin kimliklerini tespit etmeye çalıştığını bildirerek, İtalyan yasalarının göçmenlerle ilgili bilgilerin yayınlanmasını yasakladığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT