1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Solu da Darbeciden Yana
Filistin Solu da Darbeciden Yana

Filistin Solu da Darbeciden Yana

Hamas’a Mısır’ın içişlerine karışmamasını söyleyen Filistin Halk Partisi lideri Mısır’daki Mursi karşıtı gösterilere katılmış.

13 Temmuz 2013 Cumartesi 18:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Filistin Halk Partisi Siyasi Birimi üyesi Velid El-Avad'ın Mısır’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin düşürülmesi için bir hafta önce yapılan isyanlara katıldığı öğrenildi.

Bu bilgiyi sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından veren El-Avad, ayrıca 4 Temmuz tarihini gösteren bir fotoğraf yayınladı.

Fotoğrafta Cumhurbaşkanı Mursi’ye karşı yapılan isyan gösterilerinde görünen El-Avad, fotoğrafın altına da “günaydın isyanınız” yazmayı ihmal etmemiş.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre aynı şahıs bu ayın yedisinde yine facebook hesabından Hamas Hareketi'ni Mısır’ın içişlerine karıştığı iddiasıyla eleştirmişti. El-Avad hızını alamamış ve “Hamas Hareketi'nin Müslüman Kardeşler'e destek vermesi Filistin halkını, özellikle de Gazze’deki Filistinlileri olumsuz yönden etkileyecektir” ifadesini kullanmıştı.

Konuyu değerlendiren siyasi analist İyad El-Kara, El-Avad’ın Cumhurbaşkanı Mursi’nin düşürülmesi için yapılan gösterilere katılmasının Filistin solunun yaşadığı çelişkiler ve kafa karışıklığının tipik bir örneği olduğunu söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT