1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Filistin Halkı Toprağından Vazgeçmeyecek!”
“Filistin Halkı Toprağından Vazgeçmeyecek!”

“Filistin Halkı Toprağından Vazgeçmeyecek!”

Filistin Başbakanı Toprak Günü'nde yaptığı açıklamada hiç bir zaman topraklarından vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

30 Mart 2013 Cumartesi 13:51A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, topraktan vazgeçilmeyeceğini, bu konuda taviz verilmeyeceğini ve pazarlık konusu yapılamayacağını belirterek, işgal rejimiyle devam eden savaşın özünü toprağın oluşturduğunu ifade etti.

Filistin Toprak Günü'nün anıldığı tarihe denk gelen dünkü hutbesinde Heniyye bu soruna değinerek şunları söyledi: “1976’da Toprak Günü münasebetiyle 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında halkın yaptığı direniş, işgalcinin toprak gaspına karşı yapılmış ilk direniş ve eylemdi. O günkü direniş ve gösteriler işgalcinin Cenin topraklarından 12 bin dönümlük bölümü gasp etmesiyle başlamıştı. O günkü olaylar işgalciyle savaşta önemli bir aşamanın habercisiydi. Çünkü o olaylarda altı kişi şehit oldu. Şehit veren Filistin halkı toprağını korumaya hazır olduğunu ifade ederek, Filistin toprakları üzerinde işgalciye yer olmadığını kanıtlamıştı.”

Heniyye devamla şunları söyledi: “Yâd ettiğimiz Toprak Günü'nde şu gerçekleri tekrar ifade etmek istiyoruz. Filistin halkı hiçbir zaman toprağından vazgeçmeyecek, bu konuda taviz vermeyecek ve bunu pazarlık konusu yapmayacaktır. Çünkü toprak düşmanla süren savaşın özünü oluşturuyor. İşgalcinin toprakları gasp ve çalma plan ve projeleri hiçbir zaman bu gerçeği değiştirmeyecek.” 

HABERE YORUM KAT