1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Halkı Şeyh Hıdır Adnan'ın Yanında!
Filistin Halkı Şeyh Hıdır Adnanın Yanında!

Filistin Halkı Şeyh Hıdır Adnan'ın Yanında!

63 gündür açlık grevinde olan İslami Cihad lideri Şeyh Hıdır Adnan'a Heniyye'den ve Filistin halkından büyük destek geldi.

18 Şubat 2012 Cumartesi 12:50A+A-

Başbakan İsmail Heniyye, Filistin halkının bütün katmanlarıyla başta açlık grevi sürdürenler olmak üzere Siyonist işgal zindanlarında bulunan kahraman esirlerden asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Cuman Hutbesinde Şeyh Adnan’a Destek

Başbakan Heniyye Gazze’deki El-Umeri Camiinde kıldığı Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada “Şeyh Hıdır Adnan ve diğer kahraman esirlerin ortaya koyduğu iradenin üstün geleceğine kanaatimiz tamdır. Bugün aynı safta, aynı mevzide bulunuyor ve kahraman esirlerin sembolü haline gelen Şeyh Hıdır Adnan’ın arkasında duruyoruz. Şeyh Adnan, gerçeği yansıtmayan saçma suçlamalar ve gizli istihbarat örgütlerinin halkın liderlerini Filistin sahasından uzaklaştırmak için uydurduğu raporlar nedeniyle zindanda tutulmaya ve zulme uğramaya isyan edip açlık grevi başlattı” dedi.

Başbakan devamla, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM ile görüşülmesi, Arap ve bazı Batılı ülkelerin Dışişlerine mektup gönderilmesi için Dışişlerine talimat verdiğini belirtti.

Şeyh Adnan İçin Yapılan Büyük Gösteriye Heniyye de Katıldı

Cuma namazı sonrası başta Hıdır Adnan olmak üzere Filistinli esirlere destek çağrısı üzerine dün binlerce kişi Gazze’de gösteri yaptı.

El-Umeri camiinden harekete geçen büyük kalabalık Kızılhaç Örgütü binasının önüne kadar yürüdü. Kalabalığın en önünde Başbakan İsmail Heniyye yanında Hamas ve İslamî Cihad hareketlerine mensup liderler ile Gazze’deki İslami çalışma alanında tanınan davetçi ve önderlerin yer alması dikkat çekti.

Cuma hutbesini veren İslamî Cihad’ın Siyasi Birim üyesi ve hareketin önde gelen liderlerinden Nafiz Azzam, 62 gündür açlık grevi sürdüren Şeyh Hıdır Adnan’ın bu eylemiyle kendisi ve ailesi için bir kazancın peşinde olmadığını, bu eylemiyle Filistinli esirlerin davasını savunduğunu belirtti ve devamla şunları söyledi: “Filistin halkıyla Filistinli esirler gerçek bir trajedi yaşıyor. Ama zalim iktidarların bu zulümlere tepkisi görüşmelere dönme ve düşmanla işbirliği yapma şeklinde kendini gösteriyor. Hıdır Adnan’ın davası, edebiyatı ve sözlü kınamayı artık kaldırmıyor. Bunun için pratik adımların atılması gerekir.”

Sonucu ne olursa olsun Şeyh Hıdır Adnan ve esirlerin kazanacağını ifade eden Azzam sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü savundukları dava haktır. Onların çektiği sıkıntılar ve gösterdikleri sabır ve direniş yeni nesillere aktarılmalıdır ki çocuklarımız Kudüs ve Filistin’i özgürleştirme yolunun cihad ve direnişten geçtiğini öğrensinler.”

Yığılmış Halde

Gazze’de oğlu ve diğer esirler için gösteri yapanlara bir mesaj gönderen Şeyh Adnan’ın babası, esirlerle dayanışma içinde olan herkesi selamladığını, Safad şehrine yakın hastanede dün oğlunu ziyaret ettiğinde elleri kelepçeli yığılmış bir beden gördüğünü söyledi.

Mısırlı Yetkililerle Görüşülüyor

Diğer taraftan Filistin Enformasyon Merkezine özel bir demeç veren hükümet sözcüsü Tahir en-Nunu Şeyh Hıdır Adnan’ın serbest kalması için Başbakan Heniyye’nin Mısırlı yetkililerle görüştüğünü kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT