1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Figen Yüksekdağ’ın Fezlekesinde MLKP de Var
Figen Yüksekdağ’ın Fezlekesinde MLKP de Var

Figen Yüksekdağ’ın Fezlekesinde MLKP de Var

Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın terör fezlekesinde “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” maddesi, MLKP’ye kadar uzanıyor.

10 Kasım 2016 Perşembe 08:28A+A-

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a yönelik suçlamaların, PKK-PYD'nin ardından, MLKP'ye de uzandığı öğrenildi. Terör suçlarına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın daha önce MLKP'ye yönelik hazırladığı soruşturma dosyasında, Yüksekdağ'ın eskiden liderliğini yaptığı Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP), MLKP'nin siyasi kanadı olduğu tespitinde bulunuldu. Yüksekdağ'ın, HDP'ye Eş Genel Başkan seçilmesinden sonra da MLKP'ye verdiği destek dosyada yerini aldı.

PKK-PYD'ye açıkça arka çıkan Yüksekdağ, bu süreçte MLKP üyesi militanların cenaze törenlerine katıldı ve örgütü açıkça destekledi. Yüksekdağ'ın ESP Genel Başkanlığını yaptığı süre içerisinde öldürülen örgüt üyesi Yasemin Çiftçi'nin Anma törenine katıldığı ve konuşma yaptığı belirtildi. Dosyada, Yüksekdağ'ın eşi Sedat Şenoğlu'nun üzerine kaydettirdiği Eyüp'teki dairenin MLKP militanlarının sığınma evi olduğu da belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan fezlekede açık ifadeler ile PKK propagandası yapmak ibaresi geçerken, Yüksekdağ'ın dosyasında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve terör örgütü propagandası yapmak” ifadesi dikkat çekti. Terör suçundan tutuklanan Yüksekdağ, MLKP liderliği, hücre evi ve militan cenazelerinde propaganda yapmaktan dolayı da yargılanacak.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT