1. HABERLER

  2. HABER

  3. FIFA'dan Başörtüsüne Onay
FIFAdan Başörtüsüne Onay

FIFA'dan Başörtüsüne Onay

FIFA, gol çizgisi teknolojisi ve bayan futbolcuların sahaya başörtüsüyle çıkması konusundaki kararlarını açıkladı.

06 Temmuz 2012 Cuma 09:36A+A-

Genel Sekreter Jerome Volcke, 'Şahin Gözü' sisteminin, aralık ayındaki FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda uygulamaya geçeceğini söyledi. 2007'de güvenlik gerekçesiyle yasaklanan başörtüsü de serbest bırakıldı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, uzun zamandır tartışılan gol çizgisi teknolojisi ve sahada başörtüsüne onay verdi. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, gol çizgisi teknolojisinin öncelikle aralık ayındaki FIFA Dünya Kulüpler Kupası, ardından da 2013 yılındaki Afrika Uluslar Kupası ve 2014'te Brezilya'daki Dünya Kupası'nda kullanılacağını kaydetti.

'Şahin Gözü' olarak tanınan topun sistem, İngiltere Premier Lig'de yeni sezonda kullanılacak.

Başörtüsü Takmak Yasaktı

Bayan futbolcuların sahaya başörtüsü ile çıkmaları konusunda da konuşan FIFA Genel Sekreteri Valcke, sporcuları özgür bıraktıklarını dile getirdi.

Asya Futbol Konfederasyonu, ocak ayında FIFA'ya bayan futbolcular için güvenlik sorunu oluşturmayacak başörtülerine izin vermesi çağrısında bulunmuştu.

FIFA, 2007 yılında güvenlik sorununu gerekçe göstererek sahada başörtüsü takılmasını yasaklamış, bu gelişme, İslam ülkelerinde büyük tepki çekmişti.

Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Zhang Jilong, FIFA'nın olumlu bir karar vermesinin, dünya genelinde bayan futbolcuların geleceği açısından hayati önemde olduğunu söylemişti. Jilong, oyuncuların güvenliğinin sağlanması için yeni başörtülerin boyunlarında, kolaylıkla açılmalarını sağlayan cırt cırtlı bantlar bulunacağını bildirmişti.

İran Bayan Milli Futbol Takımı, 2012 Londra Olimpiyatları kapsamında ikinci tur elemelerindeki Ürdün maçına çıkmadan 'İslami formaları' sebebiyle hükmen mağlup ilan edilmişti. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum