1. HABERLER

  2. HABER

  3. FHDD'den Filistinli Tutsaklara Destek Eylemi
FHDDden Filistinli Tutsaklara Destek Eylemi

FHDD'den Filistinli Tutsaklara Destek Eylemi

FHDD, açlık grevinde olan Filistinli tutsaklarla dayanışmak için bu akşam bir günlük destek açlık grevi yapacak.

15 Ekim 2011 Cumartesi 13:21A+A-

Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun geçtiğimiz aylarda "mahkûmlar eskisi kadar rahat olmayacaklar" açıklamasını yapmasının ardından Siyonist rejimin cezaevlerindeki Filistinli tutsaklara yönelik saldırıları giderek arttı. Yıllardır süregiden baskı ve tecrit uygulamalarının yanı sıra, son haftalarda tutsakları avukat görüşmelerine kelepçeli çıkarmadan tedavileri engellemeye, ziyaretçi yasağından kitap ve gazetelere el koymaya kadar bir dizi yeni hak mahrumiyeti uygulamaya sokuldu.

27 Eylül günü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) davasından 50 tutsak, bu uygulamaların kaldırılması ve FHKC Genel Sektereri Ahmad Sa'adat üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle açlık grevi başlattı. Kısa süre içinde tüm davalardan tutsakların katılımıyla, açlık grevcilerinin sayısı binleri buldu.

Öte yandan bazı cezaevlerinde tutsakların tuz ve şeker temin etmesinin engellendiği, açlık grevinin yalnızca suyla yapıldığı ve tutsakların ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu aktarılıyor.

Dünyanın her yerinde Filistin dostları, çeşitli eylemlerle açlık grevine destek veriyor.

Türkiye’de Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği'nin bazı üyeleri de 15 Ekim Cumartesi saat 18.00 ile 16 Ekim Pazar saat 18.00 arasında, İstanbul Galatasaray'da bulunan dernek binasında 24 saatlik açlık greviyle Filistinli tutsakların direnişine Türkiye'den bir destek sunacak.

Bir günlük destek açlık greviyle ilgili olarak 15 Ekim Cumartesi akşamı 19.00'da FHDD binasında bir açıklama yapılacak.

HABERE YORUM KAT