1. HABERLER

  2. HABER

  3. Feyzioğlu, Amerikan Elçisiyle Ne Konuştu?
Feyzioğlu, Amerikan Elçisiyle Ne Konuştu?

Feyzioğlu, Amerikan Elçisiyle Ne Konuştu?

Amerikan Büyükelçisi Ricciardone’yle bir ayda iki defa görüşen TBB Başkanı Feyzioğlu, diğer ziyaretlerin aksine görüşmeleri Barolar Birliği sitesine koymadı.

16 Eylül 2013 Pazartesi 23:56A+A-

Amerikan Büyükelçisi Ricciardone’yle bir ayda iki defa görüşen TBB Başkanı Feyzioğlu, diğer ziyaretlerin aksine görüşmeleri Barolar Birliği sitesine koymadı. Hukukçu Yrd. Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu, “Ulusalcı görünüp Amerikancılık yapanlara karşıyız” dedi.

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun son bir ay içinde Amerikan Büyükelçisi Ricciardone’yle defalarca görüştüğü iddia edildi. Feyzioğlu’nun tüm görüşmelerinin fotoğrafları Baro’nun internet sitesinden yayınlanırken ABD temasları sitede yer bulmadı. Ancak Hukukçu Yrd. Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu bu görüşmelerden birinin fotoğrafını bularak yayınladı. 

Perde arkasında Amerikancı

Kocaoğlu, Feyzioğlu’nun Francis J. Ricciardone ile temaslarını gündeme taşıdı. Kocaoğlu, Metin Feyzioğlu’nun yaptığı tüm ziyaretleri  resmi internet sitesinde yayınladığını ancak bu görüşmelere yer vermediğini savundu. Kocaoğlu, konuyu önceki gün internet ortamında paylaştıktan sonra dün görüşmeye ilişkin görüntülerin siteye konulduğunu iddia etti. Kocaoğlu, facebook hesabında “Dışarıdan ulusalcı gözüküp, perde arkasından Amerikancılık yapanlara karşıyız” dedi ve şu soruları sordu: “Feyzioğlu, ABD Büyükelçisi ile Büyükelçilik Rezidansında son bir ay içinde kaç kez görüştü? İade-i ziyarete gelen Büyükelçi ile  üç buçuk saat boyunca  TBB’deki makamında ne konuştu? Görüşme neden sitede yayınlanmadı, neden sır gibi saklanıyor?”

Esrarengiz birşey yok

Öte yandan Metin Feyzioğlu’nun eşi Birgül Feyzioğlu’nun ABD Büyükelçiliği’nin avukatı olduğu da belirtildi. TBB ise ikilinin akşam yemeği yediklerini ve gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Metin Feyzioğlu da, Star’ın sorusunu “Beni Büyükelçiler ziyaret ederler, gizli bir ziyaret değil. Esrarengiz bir şey yok” demekle yetindi. 

ABD KARŞITI AÇIKLAMALARIYLA TANINIYOR

Feyzioğlu, Sözcü Gazetesi’ne verdiği demeçte Türkiye’yi Amerika’nın yörüngesinde hareket etmekle eleştirerek, “ABD’nin ‘vur’ dediğini vurur, ‘görme’ dediğini görmez hale getirildik” demişti.

Feyzioğlu,  Eskişehir’den Ankara’ya hızlı tren ile dönerken Gezi Olaylarıyla ilgili olarak Türkiye’yi yabancılara şikayet etmekle suçlanmıştı. Bu nedenle başörtülü Zahide Ceylan ile tartışan Feyzioğlu’nun İngilizce yaptığı konuşmada “Ülkemde durum çok kötü, polis herkese ateş ediyor” dediği iddia edilmişti. Feyzioğlu, Adli Yıl açılış töreninde tartışmalara konu olan bir konuşma yapmıştı. Feyzioğlu, “Çoğulcu demokrasilerde siyasi iktidarlar hoşlarına gitmeyen siyasi düşünceleri hedef almazlar, parlamentodaki çoğunluklarına dayanarak demokratik kitle örgütlerini yok etmeye kalkışmazlar” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, Ergenekon ve Balyoz davalarının Yassıada davası gibi hukuk tarihinde ‘kara bir leke’ olduğunu iddia etti. Öte yandan Uğur Dündar ise “Cumhurbaşkanı adayım Metin Feyzioğlu’dur” açıklaması yapmıştı.

STAR

HABERE YORUM KAT

1 Yorum