1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Feylaku’r-Rahman’dan BMGK’nın Ateşkes Kararına Destek
Feylaku’r-Rahman’dan BMGK’nın Ateşkes Kararına Destek

Feylaku’r-Rahman’dan BMGK’nın Ateşkes Kararına Destek

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) aldığı ateşkes kararına Doğu Guta’da faaliyet gösteren Feylaku’r-Rahman’dan destek geldi.

25 Şubat 2018 Pazar 11:27A+A-

Doğu Guta’da faaliyet gösteren direniş gruplarından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) dün alınan ateşkes kararına destek geldi.

Bölgede Beşşar Esed rejimiyle en çok savaşan gruplardan olan ve Cobar ile Ayn Terma cephelerinde rejimle yaşanan savaşlarla öne çıkan direnişçi grup Feylaku’r-Rahman, konuya dair bir açıklamada bulundu.

“Savunma Hakkımızı Saklı Tutuyoruz”

Mepa News sitesinde yer alan habere göre, grubun sözcüsü Vail Ulvan imzasını taşıyan açıklama, sosyal medyada yayımlandı.

Açıklamada “BMGK’nın 2401 numaralı tasarısına tam olarak katıldığımızı açıklıyoruz. Bununla beraber, saldırıların tekrarı durumunda Doğu Guta sivillerini müdafaa etme hakkımızı saklı tutuyoruz.” ifadesi yer aldı.

“Rusya Sözünü Tutmalı”

Bölgeye bir an önce insani yardım ulaştırılması gerektiğini ifade eden grup, geçtiğimiz yıl 16 Ağustos’ta Rusya’ya bağlı temsilcilerle imzalanan anlaşmayı hatırlatarak bu doğrultuda, düzenlenen saldırıların durması, insani yardım koridorlarının açılması ve esirlerin serbest bırakılması sözlerinin tutulması gerektiğini belirtti.

Rusya Vurmaya Devam Edecek

BMGK’nın aldığı kararda ateşkesin “terörist” olarak kabul edilen bazı grupları kapsamayacağı belirtilmişti. Bu bağlamda Rusya’nın bunu bahane göstererek Doğu Guta’yı vurmaya devam edeceği düşünülüyor.

Bölgede bulunan Tahriru’ş-Şam unsurlarının, kendilerinin bahane gösterilerek bölgenin hedef alınmaması için İdlib’e tahliye edilmeyi kabul ettiği, ancak rejimin buna müsaade etmediği ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum