1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. FETÖ'den Türkiye Aleyhinde Rapor İçin Rüşvet
FETÖ'den Türkiye Aleyhinde Rapor İçin Rüşvet

FETÖ'den Türkiye Aleyhinde Rapor İçin Rüşvet

FETÖ'nün İngiltere parlamentosunda Türkiye aleyhinde rapor için Muhafazakar Parti milletvekillerinden Sir Edward Garnier'a 115 bin pound rüşvet verdiği ortaya çıktı.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 14:49A+A-

Türkiye aleyhinde kara propagandanın temsilcisi haline gelen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün İngiltere parlamentosu Muhafazakar Parti milletvekillerinden Sir Edward Garnier'a 115 bin pound rüşvet verdiği ortaya çıktı.

The Times gazetesinin haberine göre, Türkiye’de başarısız olan askeri darbe tartışmasında Muhafazakar Parti milletvekili Sir Edward Garnier, Türkiye aleyhinde rapor yazılması için rüşvet aldığını kabul etti.

Geçtiğimiz yıl “Türkiye’de Hukukun Üstünlüğü ve İnsan Haklarına Saygı Üzerine” başlığıyla yayınlanan raporda, Türkiye'de özgürlükler alanında ciddi ihlaller olduğu belirtiliyordu.

Araştırma, ABD’de sürgün hayatı yaşayan Müslüman vaiz Fethullah Gülen ile bir grup gazetecinin bir araya gelmesinin ardından 1994’te kurulan, İstanbul merkezli Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) tarafından ısmarlandı. Fethullah Gülen vakfın onursal başkanlık görevi sürüyor.

Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT

1 Yorum