1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. FETÖ Operasyonlarıyla Bir Nesil Kaybedilmemeli!
FETÖ Operasyonlarıyla Bir Nesil Kaybedilmemeli!

FETÖ Operasyonlarıyla Bir Nesil Kaybedilmemeli!

Devlet artık Fetö operasyonları konusunda kendisine çeki düzen vererek sapla samanı, at izini it izinden ayırma merhalesine gelmelidir bir önce.

09 Aralık 2016 Cuma 17:17A+A-

Mustafa Siel'in yorumu:

15 Temmuzun sıcağında Fetöye karşı tüm yapılanlar hayati öneme haizdi. Lakin artık Fetönün iyice irtifa kaybettiği, her geçen günde can çekişir ve öldürücü darbe vuramaz - müfliç bir hale geldiği bir döneme girmiş bulunuyoruz.

Bu nedenle devlet artık Fetö operasyonları konusunda kendisine çeki düzen vererek sapla samanı, at izini it izinden ayırma merhalesine gelmelidir bir önce. Bu sütunlarda 14 Ekimde yayınlanan “28 Şubat Ve Fetö Mağduriyetleri Nasıl Giderilir” başlıklı yazımda ortaya koyduğum öneriler ve özellikle İl ve İlçeler bazında Mahalli Komisyonlar kurulması önerisi ve sağduyu sahibi başka öneri sahiplerinin önerileri dikkate alınarak bu sağlanabilir. Hızlı yürütülecek bu çalışmalar neticesi bu güne kadar haksızlığa uğrayanların hakları acilen iade edildiği gibi, yapılan haksızlıklar için özür dilenmeli ve manevi tazminat verilmelidir.

Devlet bununla da kalmamalı, bilahare 15 Temmuz darbesini desteklememekle beraber, bu tarihe kadar Cemaat mensubu olan ve destekleyenlerden fiili suçu olmayanlarla ilgili iyileştirme ve ıslah sürecine girmelidir.

Bizim de Kusurlarımız Var

Bu önerilerimle, 15 Temmuz sonrası iktidar ve tüm İslami camialardaki cemaat düşmanlığı malumken cemaat mensuplarına yumuşak yaklaştığım söylenebilir. Bu önerilerimin hikmetlerinin bir kısmını geçen haftaki yazımda ortaya koymuştum, lakin sadece bunlardan ibaret değildi elbette.

Yazının Devamı >>>

Etiketler :