1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Fethullah Gülen, Mavi Marmara Hakkında Konuştu
Fethullah Gülen, Mavi Marmara Hakkında Konuştu

Fethullah Gülen, Mavi Marmara Hakkında Konuştu

Fethullah Gülen, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'a verdiği söyleşide, Gazze'ye yardım götüren özgürlük filosunu eleştirdi.

04 Haziran 2010 Cuma 06:53A+A-

Fethullah Gülen, Gazze ablukasını delerek yardım götürmeyi amaçlayan filoya İsrail'in düzenlediği operasyonda Türkiyeli 9 kardeşimizin şehit edilmesi hakkında görüşlerini açıkladı.

Gülen, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'a verdiği söyleşide, filonun İsrail'in izni olmadan Gazze'ye yardım götürmesini eleştirdi. Gazetenin "Üst Düzey Türk İmam Filoyu Eleştiriyor" başlıklı haberine göre Gülen, söyleşide olayla ilgili izlediği haberler hakkında, "Gördüğüm şeyler hiç de hoş değildi. Çok çirkin şeylerdi." diye konuştu.

İSRAİL'DEN İZİN ALINMALIYMIŞ!

Gülen, organizatörlerin Gazze'ye yardım götürmeden önce İsrail'le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak" olarak tanımladı.

Wall Street, Gülen'in sözlerinin İsrail tarafından iade edilen aktivistlerin Türkiye'de kahramanlar gibi karşılandığı bir döneme denk geldiğine dikkat çekiyor.

İHH'YI YENİ DUYMUŞ!

Gazze'ye yardım götüren gemilerin Türkiye ayağını organize eden ve 100'den fazla ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı'ndan (IHH) kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyleyen Gülen, "IHH'nın politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil." dedi.

Habere göre Gülen, kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istemesi üzerine de onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini aktarıyor.

SUÇLUYU BULMA İŞİ BM'NİN

Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma işinin Birleşmiş Milletlere bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.

Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen'in evinin koridorunda, büyük bir Türkiye haritası, Kuran'dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16'sının resmi bulunduğunu da aktardı.

İHH'nın Verdiği Cevap

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, konuyla ilgili NTV canlı yayınında şunları söyledi:

"Bunu ilk kez sizden duydum. İnşallah doğru değildir. Keşke bizimle konuştuktan sonra açıklama yapsaydı. Bizimle görüştükten sonra fikirlerinin değişeceğini umuyorum… Ben de Erzurumluyum, kendisini Erzurum'dan tanır ve severim. Kendisi önemli bir kanaat önderidir."

HABERE YORUM KAT