1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Felluce'ye Operasyon
Felluce'ye Operasyon

Felluce'ye Operasyon

Bağdat yönetimine bağlı ordu birlikleri, Irak'ın Felluce kentinde Sünni aşiretlere bağlı silahlı gruplara karşı ağır silahlarla operasyon düzenledi. Saldırıda 2 sivil öldü, 9 kişi de yaralandı.

30 Mayıs 2014 Cuma 14:47A+A-

Bölgedeki Al Jazeera kaynakları, ordu birliklerinin saldırıda Felluce’nin Şuheda, Dubbat ve Sanayi bölgesini hedef aldığını söyledi. Ordunun operasyonuna silahlı grupların karşılık vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar çıktı. 

Anbar’daki aşiretlere bağlı silahlı gruplar ise, ordu birlikleri ile Anbar eyaletine bağlı Felluce kentinin güneyinde yaşanan çatışmalarda sekiz asker öldürdüklerini duyurdu.

Irak ordusunun Felluce’nin farklı bir bölgesine uçak ve ağır top mermileriyle gerçekleştirdiği bir başka saldırıda ise, aralarında iki silahlı grup üyesinin bulunduğu beş kişi öldü, altı kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi çocuk. 

Irak seçimleri sırasında üçüncü dönem başbakan olmak için koalisyon oluşturmaya çalışan Nuri Maliki, daha önce Anbar ve çevresindeki çatışmalardan kaçarak başka şehirlere sığınanlara evlerine dönme çağrısı yapmıştı. Maliki silah taşıyabilen herkesin silahlı gruplara karşı savaşmak üzere orduya katılması ve yardımda bulunmasını istemişti.

Irak’ta şiddet artıyor

Başkent Bağdat ve Musul başta olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde meydana gelen bombalı saldırılarda ise 63 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Başkent'in Kazımiyye bölgesindeki bir kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 16 kişi öldü, aralarında güvenlik görevlilerinin bulunduğu onlarca kişi yaralandı.

Başkent Bağdat'ın Amin, Sadr ve Cihad bölgelerindeki farklı patlamalarda da onlarca kişi öldü.

Ülkenin kuzeyindeki Musul kentinde ise akşam saatlerinde iki ayrı araçla düzenlenen bombalı saldırılarıda 21 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen henüz olmadı.

Ülkede 2014 yılında yaşanan şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT