1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Felluce'de Varil Bombası İddiası
Felluce'de Varil Bombası İddiası

Felluce'de Varil Bombası İddiası

Irak’ta, aşiret birlikleriyle ordunun çatıştığı Anbar Eyaleti'nin Felluce kentinde görgü şahitleri savaş uçaklarının varil bombalı saldırı düzenlediğini söyledi.

08 Mayıs 2014 Perşembe 14:30A+A-

Görgü şahitleri, Irak savaş uçaklarının Felluce Hastanesi'nin yakınına varil bombaları attığını ve hastanenin labaratuarında maddi hasar meydana geldiğini ifade etti.

Felluce hastane kaynakları, Irak ordusunun bombardımanında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 9 kişinin öldüğünü, 50 kişinin de yaralandığını söyledi. Kaynaklar, ordunun özellikle Nezzal, Şuheda, Dabıt, Risale ve Cumhuriye mahallelerini hedef aldığını bildirdi.

Iraklı muhalifler, ordunun Felluce’ye yönelik bombardımanının yol açtığı yıkımı gösteren görüntüleri internette yayınladı.

Muhalifler, Felluce’nin kuzeydoğusundaki Kerme’de Irak askeri birliğine düzenledikleri füze saldırısına ait olduğunu söyledikleri görüntüleri de internette yayınladı.

Ramadi’de 4 asker öldü

Anbar Eyaleti'nde çatışmaların yaşandığı diğer kent Ramadi’nin batısında meydana gelen patlamada ise 4 Irak askeri öldü, 6 asker yaralandı. Yerel kaynaklar, bir canlı bomba eylemcisi Hayt Hastanesi yakınlarındaki kontrol noktasında üzerindeki patlayıcıları patlattı.

Diğer bölgelerdeki saldırılar

Aşiretlere bağlı Iraklı Devrimciler Genel Askeri Konseyi, Bağdat’ın kuzeyindeki Şeyh Amir Mahallesinde orduya ait bir askeri aracı tahrip ettiklerini açıkladı.

Bağdat’ın güneyindeki Hılle’de ise bir askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu 3 asker öldü, 6 asker yaralandı.

Bağdat’ın batısındaki Ebu Gureyb’de Zeydan köyündeki patlamada bir asker öldü.

Irak Başbakanı Nuri Maliki, Anbar'da IŞİD’e karşı mücadele ettiklerini söylemiş ve bu konuda uluslararası camiadan destek istemişti.

Anbar’daki Sünni aşiretler ise temel haklarını talep ettiklerini ama Maliki’nin taleplerine şiddetle karşılık verdiğini savunuyor.

Anbar’daki çatışmalar, Irak’ta Sünni Milletvekili Ahmed Alvani’nin 28 Aralık'ta tutuklanmasının ardından, eyaletin en büyük kenti Ramadi'de süren hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı alanın Irak ordusu tarafından basılmasıyla başlamıştı.

Bunun üzerine ayaklanan Sünni aşiretler ile Irak ordusu arasında Felluce ve Ramadi’de çatışmalar başladı.

Bölgede yaşanan otorite boşluğundan yararlanan Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD)'ne mensup unsurlar Felluce ve Ramadi'de bazı bölgeleri elinde bulunduruyor.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT