1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Felluce Hükümet Konağı Irak Ordusunun Eline Geçti
Felluce Hükümet Konağı Irak Ordusunun Eline Geçti

Felluce Hükümet Konağı Irak Ordusunun Eline Geçti

Irak'ta Felluce’nin kent merkezine giren Irak Güvenlik güçleri, hükümet konağı binasını ele geçirdi.

17 Haziran 2016 Cuma 15:35A+A-

Irak resmi televizyon kanalı Irakiyye, güvenlik güçlerinin 4 hafta önce operasyon başlattığı IŞİD’in kontrolündeki Felluce’nin kent merkezindeki hükümet konağını ele geçirdiğini duyurdu. Savunma Bakanlığından yapılan açıklama, federal polis birliklerinin Felluce'deki hükümet konağı binasına Irak bayrağını çektiğini belirtti. Federal Polis Teşkilatı Komutanı Raid Şakir Cevdat, konağın IŞİD’in direnmeden çekilmesi sonucunda ele geçirildiğini belirtti.

Felluce Operasyonu Komutanı Korgeneral Abdulvehab Saidi, Irak güvenlik güçlerinin Felluce’nin merkez hastanesini de ele geçirdiğini ve Irak bayrağını buraya çektiğini söyledi. Irak güçlerinin Felluce’nin Endülüs ve Saray bölgelerine de girdiğini belirten Saidi, kentin kuzey mahallelerine çekilen örgütün büyük bir direniş göstermediğini dile getirdi.

Perşembe günü konuşan Irak Savunma Bakanı, Felluce’de inisiyatifin Irak güvenlik güçlerinde olduğunu söylemişti.

IŞİD Perşembe günü Felluce’nin güneyindeki bazı bölgelerden çekilmişti. Görgü tanıkları, örgütün daha önce kentten çıkışlarına izin vermediği sivilleri serbest bıraktığını söyledi. Binlerce sivil kentten kaçtı.

2014’te IŞİD’in kontrolüne geçen Felluce’nin kuzey mahalleleri hâlâ örgütün elinde. Bağdat’a 50 km uzaklıkta olan kente yönelik operasyon devam ediyor.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT