1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Fecr-i Libya'dan Tek Taraflı Ateşkes
Fecr-i Libya'dan Tek Taraflı Ateşkes

Fecr-i Libya'dan Tek Taraflı Ateşkes

Libyalı tarafların Cenevre'de yürüttüğü görüşmelerin ardından, Trablus'taki hükümete yakın Fecr-i Libya ve ona bağlı Gündoğumu Operasyonu güçleri, 'barışçıl çözüme fırsat tanımak için' tek taraflı ateşkes ilan etti.

17 Ocak 2015 Cumartesi 13:18A+A-

Fecr-i Libya ve Gündoğumu Operasyonu güçleri, ortak yazılı açıklama yaparak "Biz Libya Şafağı (Fecr-i Libya) ve Gündoğumu Operasyonu güçleri olarak silaha hiçbir zaman kendi isteğimizle sarılmadık. Biz zulmü kovmak, zalimleri caydırmak ve toplumsal güven ve barışı tehdit edenleri yok etmek için istemeyerek silaha sarıldık" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Bugün ufukta Libyalıların tüm isteklerini gerçekleştirmeyi vaat eden biri gözüktüğü için ve uluslararası toplum ve kuruluşların çağrısına uyarak, barışçıl çözüme ulaşmak amacıyla ve karşı tarafın da uyması şartıyla tek taraflı ateşkes ilan ediyoruz" dendi.

Karşı tarafın ateşkese uymaması halinde, savunma hakları kullanılarak gerekli karşılığın verileceği vurgulanan açıklamada, Libya Şafağı ve Gündoğumu Operasyonu'nun, ülke genelindeki çatışma sahalarına insani yardım ulaştırılması; yaralı, hasta ve mahsur kalanların çıkarılması için güvenlik koridoru açmaya çalışacağı kaydedildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT