1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fatsa İlke-Der'den Sabri Üre kardeşimiz vefat etti
Fatsa İlke-Der'den Sabri Üre kardeşimiz vefat etti

Fatsa İlke-Der'den Sabri Üre kardeşimiz vefat etti

Fatsa İlke-Der'den Sabri Üre kardeşimiz vefat etti. Onun çok sevdiği bir derdi vardı. Bir ömür sevda haline getirdiği derdi için okudu, okuttu. Koştu, koşturdu...

22 Ocak 2022 Cumartesi 13:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

İnna lillahi ve inna ileyhi râci'ûn…

Fatsa İlke-Der'den Sabri Üre kardeşimiz vefat etti.

1962 Balıkesir’in Erdek ilçesinde doğan Sabri Üre, Bursa İmam Hatip Lisesi ve Bursa İlahiyat Fakültesini okudu. Daha sonra bir süre Erzincan’da görev yapan Sabri Üre, memuriyet hayatının çoğunu ise Çorum İskilip Lisesi ve Fatsa İmam Hatip Lisesinde öğretmenlik yaparak geçirdi.

Sabri Üre, Fatsa'da faaliyet gösteren İlim, Kültür ve Eğitim Derneği'nin kurucu başkanıydı. Aynı dernekte Kur'an ve tefsir çalışmaları, kitap okumaları yapmaktaydı. Evli ve bir çocuk babası olan kardeşimiz, 30 Aralık’ta covid-19 hastalığına yakalandı. Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altındaydı. 22 Ocak sabah saatlerinde çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak vefat etti.

Fatsa’da emekli olan Sabri Üre, ömrünü Kur’an'ı anlamaya ve anlatmaya adayan, bu dünyadaki derdi davası sorumluluk sahibi, ahlaklı, karakteri ve yönü Hakk’a dönük, okuyan, anlayan ve yaşayan insan yetiştirmeye çalıştı. Kur’an talebesi ve dava adamıydı. Sabri Hoca, entelektüel, öğrendiğini önce yaşamaya, sonra yaşatmaya çalışan bir kişiliğe sahipti. Dostları onun yönü bu dünyada hep Hakk’a dönük olduğuna şahitlik ediyorlar. Sabri Üre kardeşimiz, ahirette de aynı yönde karşılık bulur ve karşılanır inşallah.

Cenazesi 23 Ocak 2022 Pazar günü Fatsa Orta Camiden kalkacak, Fatsa Asri Mezarlıkta defnedilecektir.

Rahman ve Rahim olan Rabbimiz Sabri Üre kardeşimize merhametiyle muamele etsin inşallah. Başta kederli ailesi olmak üzere dava arkadaşlarına sabr-ı cemil bahşeylesin inşallah.

*

HABERE YORUM KAT

15 Yorum