1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Fatih Camii’nde Şehitlere Dua; PKK’ya Lanet (FOTO)
Fatih Camii’nde Şehitlere Dua; PKK’ya Lanet (FOTO)

Fatih Camii’nde Şehitlere Dua; PKK’ya Lanet (FOTO)

Başta Diyarbakır’da olmak üzere çeşitli bölgelerde PKK’lı gruplar tarafından katledilen Müslümanlar için Cuma namazı sonrası Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

10 Ekim 2014 Cuma 16:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cuma namazı sonrası Fatih Camiinde bir araya gelen Müslümanlar, PKK’lı vandallar tarafından katledilen kardeşleri için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan namaz sonrası Müslümanları hedef gösteren ve linç kampanyası başlatan HDP-PKK lanetlendi.

Eylemde Hüda Par’dan Erdal Elibüyük, Özgür-Der’den Hamza Türkmen, İmkander’den Murat Özer ve Köklü Değişim Dergisi’nden Mahmut Kar birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda PKK’nın Kobani’yi bahane ederek bölgeyi tahakkümü altına almaya çalıştığı ve bizzat Selahattin Demirtaş eliyle mensuplarını sokaklara çağırarak Müslümanlara karşı terör estirdiği belirtildi ve şu hususlar vurgulandı:

Şehit edilen Müslümanların Hüda Par bağlantılı derneklere mensup olmaları ya da eşlerinin tesettürlü olması ve kendilerinin sakallı olmasından başka hiçbir suçları yoktu. Medyada lanse edildiği gibi çatışmada değil, bizzat PKK’lıların derneklere ve Müslümanların evlerine hedef gözeterek yaptıkları saldırılarda katledilmişlerdir. Üstelik katledilme biçimleri de linç şeklinde ve vahşicedir. Müslüman oldukları için katledilen bu kardeşlerimize Rabbimizden rahmet; yakınlarına sabır diliyoruz.

Hükümetin “Çözüm Süreci” hususunda yalnızca PKK’yı muhatap alması PKK’nın bölgede devlet gibi hareket etmesine yol açmış ve Müslümanlar baskı altında tutulmuştur. Hükümet, bu süreci yeniden revize ederek kamu güvenliğini sağlamalı, Müslümanların da taleplerini dikkate almalıdır. PKK’nın vandalizmi ve taşkınlıkları karşısında mazlum duruma düşen Müslümanların nefsi müdafaada bulunmaları meşrudur. Yaşananların sorumlusu ise net olarak HDP ve PKK unsurlarıdır. Bu unsurlar açıkça katliam çağrısı yapmışlar ve birçok bölgeyi tarumar etmişlerdir.

Kobani’den gelen muhacirlere Müslümanlar sahip çıkmıştır. PKK’lılar ise Kobani bahanesiyle Müsümanlara saldırmıştır. IŞİD, emperyalist işgal politikalarının ve Maliki-Esed iktidarlarının mezhepçi-zalim icraatlarının bir sonucudur. IŞİD’in hududullah sınırlarını aşan aşırılıklarını benimsememekle birlikte medyada IŞİD hakkındaki haberlerin büyük oranı uydurmadır ve dezenformasyon amaçlıdır. PKK’nın yalanlarının medyada yer bulması IŞİD üzerinden sergilenen İslam düşmanlığını gözler önüne sermektedir. Öte yandan Esed’in katliamlarını görmeyenlerin IŞİD-YPG çatışması üzerinden hümanist mesajlar vermesi ikiyüzlücedir. Ayrıca Suriye direnişini başından bu yana Amerikancılıkla suçlayan solcu, Kürtçü çevreler Kobani’de IŞİD’e karşı Amerika’dan yardım dilenerek anti-emperyalist iddialarındaki tutarsızlıklarını ortaya koymuşlar ve Amerikancı olduklarını göstermişlerdir. Esed’in bunca katliamına rağmen Amerika, Esed’i değil, Esed ve YPG-PKK lehine Suriye direnişini bombalamaktadır.

Açıktır, devletin korumada yetersiz kaldığı bu süreçte Müslümanlar kendilerini koruyacaklardır. Barışın hakim olması için de katillerden hesap sorulması, PKK tahakkümüne son verilmesi ve bölgede herkesin taleplerinin dikkate alındığı bir zeminin oluşturulması gerekmektedir.

Eylem boyunca “Müslümanlar Kardeştir!”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık!”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”, “Amerika Uşağı Katil PKK”, “Kahrolsun PKK”, “İslami Hareket Engellenemez!” vb sloganlar atılırken “PKK Çetelerine Karşı Müslüman Halk El Ele!”, “Allah Yolunda Öldürülenlere Ölüler Demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız! (Bakara-154)”, “Sakın, Allah’ı Zalimlerin Yaptıklarından Habersiz Sanma! Allah Onları Ancak, Gözlerin Dehşetle Bakakalacağı Bir Güne Erteliyor! (İbrahim-42)”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”, “O Zalimler Çok Yakında Nasıl Bir İnkılapla Devrileceklerini Göreceklerdir! (Şuara-227)” yazılı pankartlar açıldı.

Ayrıca eylemde “Müslüman Halk Kirli Emellerinize Boyun Eğmeyecektir!”, “Vahşetin-Talanın Adresi PKK/HDP!”, “Jıbo Zalimé Xwin Xwari Biji Cehennem!”, “Şehadet Jiyane Ey Şehit!”, “Ey Kuran Kursu Yakanlar, Şeyh Said’den, Selahaddin Eyyubi’den, Ahmedi Xani’nde Utanın!”, “PKK Çeteleri Budist Vahşetini Aratmadı!” yazılı dövizler taşındı.

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

20141010_fatih_camii_giyabi_cenaze_namazi-(3).jpg

20141010_fatih_camii_giyabi_cenaze_namazi-(2).jpg

20141010_fatih_camii_giyabi_cenaze_namazi-(4).jpg

20141010_fatih_camii_giyabi_cenaze_namazi-(5).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum