1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Fatih Altaylı aslında…
Fatih Altaylı aslında…

Fatih Altaylı aslında…

Habertürk yazarı Fatih Altaylı Hamas’ı İsrail’in kurdurduğunu iddia etmiş!

18 Mayıs 2021 Salı 10:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bazı insanlar hakkında artık ne söyleseniz boştur! Boş beynindeki ‘fikircikleri’ istifra eden köşe yazarı kimlikli tipler ‘ne söyleseniz boş’ listesinde Türkiye’de pekala ilk sıralara yerleştirilebilirler. Kadrolu mülteci düşmanı da olan Fatih Altaylı ise bu hususta birinciliği kimseye kaptırmayacak kadar mahir bir şahıstır.

Meşhur bir filmde şu şekilde bir söz vardı: Bir şahıs olmanız şahsiyet sahibi olduğunuz anlamına gelmez! Yalanlarla, komplolarla, oryantalist ötekileştirici zırvalarla dolu yazısında Fatih Altaylı nasıl bir 'şahıs' olduğunu ve şahsiyet sahibi olmadığını göstermiş!

Fatih Altaylı açıklıyor: Hamas, İsrail gizli servisi tarafından kurulmuş! Dünyanın en saçma cümlelerinden birisi olan bu hezeyanı desteklemek için herhangi bir argüman üretmenize gerek yok. Zira zırva tevil götürmez. Cümlenizin kendisi uydurma olunca haliyle onu tutarlı kılmanız mümkün olmuyor.

Altaylı’ya göre İslamcıların ‘Filistin’ diye bir meselesi yokmuş. Bu mesele sol örgütler tarafından organize edilmiş. Bu durumdan rahatsız olan İsrail, FKÖ’yü bitirmek için Hamas’ı desteklemiş(!) ve böylece Filistin meselesi 'terörize' edilmiş.

Altaylı cehalet içinde olduğu için bilmiyor tabi ki ama onun ‘terör’ dediği silahlı mücadele metodu en sert yönüyle zamanında FKÖ tarafından yapıldı. Hatta FKÖ çatışmaları Filistin dışına da taşıdı. Berlin Olimpiyatları'nda yaşanan hadiseler herkesin malumudur! 

Türkiye’deki sol militan yapılar FKÖ’nün kamplarına ‘çiçek çocuklarının şarkısını’ söylemeye mi gidiyordu? Hayır! Silahlı eğitim almaya gidiyorlardı. FKÖ’nün ideolojik olarak İsrail ve onu destekleyen Batıdan çok farklı bir perspektife sahip olmaması Müslüman Filistin halkının asli değerlerinden neşet eden Hamas’ı var etmiştir. Müslüman Kardeşler’in Filistin yapılanması olan Hamas, İsrail istihbaratından değil elbette ki İslamcılık içinden doğmuştur!

Tarih bilmez, sosyoloji bilmez, hak hukuk adalet zaten yok! Böyle bir ‘şahsa’ kim ne anlatabilir? Saçmalıklar bununla da sınırlı değil! Fatih Altaylı ne diyor:  “Filistin Kurtuluş Örgütü gücünü korumuş olsa, bugün Filistin meselesi çok farklı bir noktada olur, İsrail bu kadar rahat hareket edemezdi.”

Bugün Mahmud Abbas’ın lideri olduğu El-Fetih hangi hareketin siyasi oluşumudur? El-Fetih yıllardır seçimleri erteleyerek iktidarda değil midir? İsrail zulmüne karşı El-Fetih’in ortaya koyduğu bir mücadele örnekliğinden bahsedilebilir mi? İktidarda olan El-Fetih, İsrail’den çok İslami hareket mensubu Müslümanlarla mücadele etmektedir. El-Fetih hapishanelerindeki Müslümanların durumu İsrail hapishanelerindeki tutsaklardan beter durumdadır! Bu manzaranın ortaya çıkarttığı şudur ki, maazallah FKÖ’nün siyasi yapılanması El-Fetih biraz daha güç kazansa İsrail tahakkümünü çok daha rahat bir şekilde genişletebilecektir.

Ancak bunların hepsi müfteri Altaylı için önemsiz. O hala soğuk savaş dünyasından olay ve olguları değerlendirmeye devam ediyor. Buna rağmen bir kişi çıkıp da “bu ‘şahıs’ gazetecilik falan yapmıyor, o halde neden sabah akşam gazetelerde, televizyonlarda ‘akil insan’ pozları kesiyor?” diye sormuyor.

Türkiye güzel ülke. Hiçbir emek sarf etmeden, oturduğunuz yerden işgal rejimi ile onurlu bir şekilde mücadele eden bir örgüt hakkında komplolarla, ötekileştirerek yalanlar üretebiliyorsunuz. Yazısını da utanmadan şöyle bitiriyor:  Şimdi artık çok açık ki, Filistin Kurtuluş Örgütü yerine Hamas’ı desteklemek aslında İsrail’i desteklemekti. Filistinlilerin Hamas veya FKÖ hakkında ne düşündükleri iki örgüte karşı nasıl tavır aldıklarından hareketle anlaşılabilir.

Gazze yapılan seçimler sonucunda Hamas’a geçince İsrail tarafından işgal edilmeye çalışıldı. İşgal girişimi Hamas tarafından püskürtülünce de yıllardır devam eden ambargo devreye sokuldu. O halde açıktır ki, Hamas’a karşı çıkmak İsrail’i desteklemektir! Öyleyse “Hamas aslında İsrail’dir, başlıkla saçma sapan yazının yazarı Fatih Altaylı aslında nedir?” sorusunun cevabını okurlarımıza bırakıyoruz!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum