1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas’tan Onurlu Davranış
Fas’tan Onurlu Davranış

Fas’tan Onurlu Davranış

Fas devlet sözcüleri, Hz. Muhammed'le ilgili yayınlanan karikatürlere tepki olarak yürüyüşe katılmadıklarını açıkladı.

12 Ocak 2015 Pazartesi 19:16A+A-

Fas Dışişleri Bakanlığı, Paris'teki saldırıları protesto etmek için yapılan gösterilerde "Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin taşınmasından dolayı" dün düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne katılmadıklarını belirtti.

Fas resmi ajansı MAP'ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fas heyeti, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler bulunduğu için Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen gösterilere katılmadı" denildi.

Ülkeyi temsilen Fransa'da bulunan Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar ve Fas'ın Paris Büyükelçisi Şekib bin Musa'dan oluşan heyetin, Fransa'da yapılan "çirkin" saldırılara ilişkin Elize Sarayı'nda Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransa hükümetine taziye mesajlarını ilettiği kaydedilen açıklamada, "Fas Dışişleri Bakanı veya başka bir temsilcinin, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yer aldığı bir gösteriye katılmaları mümkün değildir" ifadesine yer verildi.

Fas Dışişleri Bakanlığı, Paris'te düzenlenen yürüyüşe katılım için, eylemde Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin yer almamasını şart koşmuştu. Önceki gün yapılan açıklamada "Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlerin taşınması durumunda, Dışişleri Bakanı ya da Faslı herhangi bir yetkilinin yürüyüşe katılması mümkün değil" denilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum