1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas’ta Yerel Seçimler Yapılıyor
Fas’ta Yerel Seçimler Yapılıyor

Fas’ta Yerel Seçimler Yapılıyor

Fas’ta yaklaşık 15 milyon seçmen yerel yönetimi belirlemek için sandık başına gidiyor. Seçimler, "Arap Baharı"ndan sonra yönetime gelen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gücünü de ölçecek.

04 Eylül 2015 Cuma 17:11A+A-

Fas’ta bugün yaklaşık 15 milyon seçmen yerel yönetimini belirlemek için sandık başına gidiyor. Altı yıllığına seçilecek yerel meclisler için yaklaşık 30 parti ve oluşum yarışıyor. Bu seçimler, "Arap Baharı"nın ardından yürürlüğe giren yeni anayasaya dayalı olarak düzenlecek ilk seçim. Yerel seçim olmasına rağmen sonuçların önemi büyük. Zira 2011’den bu yana hükümetteki koalisyonun başkanlığını yapan Adalet ve Kalkınma Partisi için güçlenmenin  bir ölçümü olacak. Partinin bu seçimde ölçeceği halk memnuniyeti, yönetimde kalması için belirleyici bir faktör olabilir.

Yarışan adayların yüzde 39’u, dört partili koalisyon hükümetindeki Adalet ve Kalkınma Partisi, Sosyalist İlerici Parti, Halk Hareketi ve Özgürlerin Ulusal Birliği Partisi’nden. Yüzde 42’si ise İstiklâl Partisi ile Asalet ve Çağdaşlık Partisi gibi muhalif partilerden.

Yerel seçimlerin ikinci turu 17 Eylül’de gerçekleştirilecek. Parlamentonun ikinci kanadının (alt kanadı) seçimlerinin ise Ekim’de yapılması planlanıyor.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT