1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas'ta "Terör Kanunu" Protestosu
Fas'ta "Terör Kanunu" Protestosu

Fas'ta "Terör Kanunu" Protestosu

Fas'ta tutuklu bulunanların aileleri, yakınlarının serbest bırakılması ve "terör kanunu"nun iptal edilmesi talebiyle eş zamanlı gösteriler düzenledi.

27 Şubat 2014 Perşembe 21:31A+A-

Fas'ta tutuklu bulunanların  aileleri, yakınlarının serbest bırakılması ve "terör kanunu"nun iptal edilmesi talebiyle eş zamanlı gösteriler düzenledi.

İslami Tutukluları Savunma Ortak Komitesi'nin çağrısıyla başkent Rabat'taki parlamento binası ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi genel merkezi önünde toplanan yüzlerce tutuklu yakını, Başbakan Abdulilah Benkiran'dan, "Selefi Cihad" dosyasının kapatılması ve "terör kanunu" çerçevesinde yapılan gözaltıların sonlandırılmasını talep etti.

Hapishanelerde bulunan tutuklulara yönelik hak ihlallerinin de önüne geçilmesini isteyen göstericiler, cezaevlerindeki şartların iyileştirilmesi ve mahkumlara haklarından yararlanma imkanı sunulması çağrısında bulundu.

Tutuklu yakınları ayrıca 16 Mayıs 2003'te ülkenin kuzeyindeki Daru'l-Beyda kentinde düzenlenen canlı bomba eylemlerinin ardından gözaltına alınan ve hala tutuklu bulunan Selefi gruplara mensup kişilerin davalarının yeniden görülmesini istedi.

Uluslararası ve Faslı bağımsız insan hakları kuruluşlarının verilerine göre, 16 Mayıs 2003'te ülkenin kuzeyindeki Daru'l-Beyda kentinde düzenlenen ve 42 kişinin hayatına mal olan canlı bomba eyleminden sonra başlatılan operasyonlarda 3 binden fazla kişi gözaltı ve tutuklamalara maruz kaldı.

HABERE YORUM KAT