1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Faslı Selefilerden Mısır’daki Selefilere Eleştiri
Faslı Selefilerden Mısır’daki Selefilere Eleştiri

Faslı Selefilerden Mısır’daki Selefilere Eleştiri

Fas'taki Selefi eğilimli grup ve partilerin liderleri, Mısır'da ordunun yönetime el koyma kararı karşısında Mısırlı Selefi grupların tavrını eleştirdi.

07 Temmuz 2013 Pazar 08:34A+A-

Fas'taki Selefi eğilimli grup ve partilerin liderleri, Mısır'da ordunun yönetime el koyma kararı karşısında Mısırlı Selefi grupların tavrını eleştirdi.

Fas'ın önde gelen Selefi liderlerinden Muhammed el-Fizazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ordunun kararı karşısında Mısırlı Selefilerin tutumu utanç verici ve meşruiyete ihanettir" dedi.

Bazı Mısırlı Selefilerin bu tutumu benimsemediklerine dikkati çeken Fizazi, Mısır'da yaşananların, 90'lı yıllarda Cezayir'de İslami hareketin meclis seçimlerini kazanması ve Hamas'ın 2006'daki seçimleri kazanmasının ardından yaşananlar ile benzerlik gösterdiği görüşünü savundu.

Nahda ve Fazilet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Selefi lider Abdulvehhab Rafiki de yaptığı yazılı açıklamada, "Ordunun yönetime el koyma kararı demokrasi görünümlü askeri darbedir. Bu darbe karşısında, Mısır'daki bazı İslami eğilimli partilerin tutumu utanç vericidir ve tarih bunu affetmeyecektir" diye konuştu.

Mısır'da Selefi eğilimli Nur Partisi Genel Sekreteri Celal Merre, Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin açıklamalarını "Mısır'ı kaostan kurtarmak için onayladığını" ifade etmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT