1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Faşizmin Sol-Alevi Cephesi
Faşizmin Sol-Alevi Cephesi

Faşizmin Sol-Alevi Cephesi

Suriyeli muhacirler için hakaret, yalan, iftira kampanyası düzenleyip alenen mezhepçi, yabancı düşmanı ve ırkçı saldırıları tertipleyen hangi örgütlerdir?

07 Nisan 2016 Perşembe 04:08A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

İnsanlık adına utanç verici bir mantıkla kurulan hesap başından beri oldukça sistematik olarak işliyor. Suriye’de Esed rejime başkaldıranları olduğu gibi Türkiye’ye sığınmaya mecbur kalan muhacirleri de kirletiyor, itibarsızlaştırıyor ve suçluyorlar. Ancak bütün bu sistematik suçları ‘yaşasın halkların kardeşliği’ gibi sık sık k kullandıkları sloganlarla maskelemeye, örtmeye çalışıyorlar.

Maraş’ta Suriyeli muhacirler için AFAD tarafından inşa edilmesi planlanan koyterner kenti engellemek üzere harekete geçenler, ortalığı savaş alanına çevirenler kim? Suriyeli muhacirler için hakaret, yalan, iftira kampanyası düzenleyip alenen mezhepçi, yabancı düşmanı ve ırkçı saldırıları tertipleyen hangi örgütlerdir? Faşizm denilen ölümcül illet en iğrenç karakteriyle Maraş’ta bir ‘mülteci kampı’nın yapılmasını engellemek üzere harekete geçen CHP, HDP ve Alevi örgütler nezdinde ete kemiğe büründü. Yıllar yılı oynanan “kahrolsun faşizm, faşizme karşı omuz omuza” mizanseni hiç olmadığı kadar net, somut ve yaygın bir felaket şeklinde üzerimize abanmaktaydı şimdi.

Yazının Devamı >>>