1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Faşiste göre Türkçesi olmayanın psikolojisi de olmuyor!
Faşiste göre Türkçesi olmayanın psikolojisi de olmuyor!

Faşiste göre Türkçesi olmayanın psikolojisi de olmuyor!

Vekilliğinden, kurduğu partiden de öte ırkçılığı ve kafatasçılığı ile gündem olan, Suriyelilere dönük nefret söylemleri ile kendisini değerli kıldığını zanneden Ümit Özdağ, Türkçesi olmasa da insanların psikolojik testleri geçebileceğini bilmiyormuş!

28 Aralık 2021 Salı 13:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkçe bilmeyenin de Türkiye’deki testleri sınavları geçmesi için farklı dillerde sınavlar yapıldığını bilmek istemeyen Özdağ’a tepkiler gelmeye devam ediyor.

Dün Suriyeli bir kuyumcu dükkanına maliye ekibi gibi giren, dükkanın vergi levhasını görmek isteyen, polis gibi davranarak çifte vatandaşlığı olan Suriyeliden kimliğini isteyen Özdağ, ırkçı paylaşımı sonrası kendisine tepki gösterenlere “salak” diye hakaret etti.

Özdağ, ırkçı tavırları sonrası kendisine tepki gösterenleri “stratejik salaklar” olarak tanımlarken, silah ruhsatı da olan Suriyelinin nasıl olup da silah taşıma ruhsatlarını psikolojik testleri geçerek verdiğini anlayamadı.

Üstelik Özdağ kendi yazdığı paylaşımdaki Türkçe imla ve yazım hatalarını görmezden geldi. 

Özdağ sosyal medya hesabından yine çok tepki çeken bir paylaşımda bulunarak şöyle dedi: Suriyeli kuyumcu ziyareti ile ilgili saldıran stratejik salaklar beni şaşırtmadı.Türkçe bilmeyen adam psikolojik testi nasıl geçti silah aldı?900 bin kişiye vatandaşlık verildi.Bu demokrasi için tehdit değil mi? Amaç Suriyelileri Türkiye’ye sürüp pakistan kurmak, kör müsünüz?”

Türkiye’de hamasi ırkçı ve faşizan söylemler ile gündem olma endişesi taşıyan, seçimlere dair beklentisi olmayan Özdağ gibi bir vekilin yabancılara dönük söylem ve eylemleri karşısında yargının neden harekete geçmediği eleştiriliyor.

 

Ümit Özdağ'ın ilgili paylaşımı,

umit-ozdag-irkci.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum