1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas İslami Hareket Lideri Vefat Etti
Fas İslami Hareket Lideri Vefat Etti

Fas İslami Hareket Lideri Vefat Etti

Fas'ta Adalet ve İhsan Hareketi kurucusu Abdusselam Yasin hayatını kaybetti.

13 Aralık 2012 Perşembe 15:52A+A-

Adalet ve İhsan Hareketi yetkilileri, Yasin'in bu sabah Fas'ın başkenti Rabat'ta vefat ettiğini açıkladı.

Abdusselam Yasin Kimdir?

Fas'ın Marakeş kentinde 1928 yılında dünyaya gelen Abdüsselam Yasin, Fas'taki Adalet ve İhsan Hareketi'nin kurucusu ve lideriydi. Yasin, 1975 yılında Kral 2'inci Hasan'a, ''Ya İslam ya da Tufan'' başlığını taşıyan açık mektup yazması üzerine, yargılanmadan hapse atıldı. 1978'de hapisten çıkan Yasin, 1983'de ''es-Subh'' dergisinin ilk sayısında çıkan bir yazısından dolayı 2 yıl hapis cezası aldı. 1985 yılından bu yana başkent Rabat yakınlarındaki Sella şehrinde mecburi ikamete tabi tutulmakta olan Yasin'in, basınla görüşmesine izin verilmemekteydi.

İstanbul'da 1-2 Aralık 2012 tarihlerinde, Yasin'in eserleri hakkında ''Üstad Abdusselam Yasin'in davetinde Kur'an Merkezli Peygamber Metodu Nazariyesi'' başlıklı Uluslararası bir sempozyum düzenlenmişti.

84 yaşında vefat eden Abdüsselam Yasin, Fas'ta ve İslam dünyasında yenilikçi görüşleriyle tanınmaktaydı. Yasin'in, ''Nebevi Metod'', ''Diriliş ve Islah Önderleri'', ''Hilafet ve Saltanat'' ve ''Sünnetullah'' adıyla Türkçeye çevrilmiş eserleri bulunuyor.  

Orhan Güvel - Bülent Ş. Erdeğer /AA

HABERE YORUM KAT

4 Yorum