1. HABERLER

  2. HABER

  3. Farklı İki Yazardan Operasyon Yorumu
Farklı İki Yazardan Operasyon Yorumu

Farklı İki Yazardan Operasyon Yorumu

Kamuoyunda "17 Aralık Operasyonu" olarak bilinen operasyonlarla ilgili medyanın iki önemli isminden çarpıcı değerlendirmeler geldi. Oral Çalışlar, "28 Şubat'tan beter darbe" derken; Ahmet Taşgetiren, hedefin direkt Başbakan olduğunu söyledi.

26 Aralık 2013 Perşembe 15:43A+A-

İstanbul ve Ankara merkezli 17 Aralık'ta yapılan "rüşvet ve yolsuzluk" operasyonlarıyla ilgili medya dünyasından iki farklı yorum geldi. CHP'ye oy verdiğini açıkça söyleyen Yazar Oral Çalışlar ile operasyonları siyasi mühendislik olarak gördüğü için Bugün Gazetesi'nden ayrılan Ahmet Taşgetiren, operasyonlarla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundular. Çalışlar, operasyonları 28 Şubat benzeri darbe girişimi olarak nitelendirirken; Taşgetiren ise, Başbakan Erdoğan'ın hedef alındığının açıkça belli olduğunu belirterek Başbakan'ın evine polis göndermek isteyenlerin olduğunu savundu. 

"Başbakan'ın evine polis göndermek isteyen bir yapı var" diyen Taşgetiren operasyonun ardından Cemaat ile CHP ve Doğan Grubu'nun paralel hareket ettiğini öne sürdü.

"MUHAFAZAKAR TABANDA GERİLİM VAR"

Son gelişmeleri katıldığı bir televizyon programında değerlendiren Yazar Ahmet Taşgetiren "Gerilimin orjinalliği muhafazakar bir tabanın içinde yer alan bir grupla iktidar arasında farklı duruşların ortaya çıkmış olmasından kaynaklanıyor" diyerek bunun seçimlere nasıl yansıyacağı konusunu merak ettiğini söyledi.

"HİZMET CAMİASIYLA CHP VE DOĞAN GRUBU NEREDE BULUŞUYOR?"

Kılıçdaroğlu'nun Hizmet medyasının birinci sayfalarında tarihte görülmemiş kadar çok yer aldığını belirten Taşgetiren "Son operasyona Hizmet medyasının farklı bir şekilde sahip çıktığı görülüyor. Bunu herkes sorgularken Doğan Medya, CHP sorgulamıyor. Camia ile paralel hareket ediyorlar. Böyle bir monte oluş sözkonusu. Nerede buluşuyorlar? " dedi.

CHP yakınlaşmasını camianın tabanına anlatamayacağını söylen Taşgetiren "Ak Parti hükümetinin devrilmesini isteyen odaklar var. Camianın tabanında bunun karşılığı yok.CHP ve Doğan Grubuyla problemli olan muhafazakar kesimle de yabancılaşma sözkonusu olur" dedi.

"BAŞBAKAN'IN EVİNE POLİS GÖNDERMEK İSTEYENLER VAR"

Türkiye'de sorunlu bir yargı olduğunu söyleyen Taşgetiren Başbakan'ın evine polis göndermek isteyenlerin de olduğunu söyleyerek "Emniyet ve yargı içindeki yapı bir projenin içinde müştereken rol alıyor konuma geliyorsa bu vatandaş için de tehlikelidir. Hiçbir siyasetçi buna gözyummaz. Bu ülkede başbakanlar darbeden kapılarının zili çalındığında haberdar olmuşlardır. Benzer olay burada da yaşandı. Ankara Valisi'nin operasyondan haberi polisler adres sorduğunda oldu. Bu yapılanma Başbakan'ın kapısına polis gönderelim deselerdi ne olurdu? Bunu yaparlar mıydı? Bu gözükaralığı görüyorsunuz. Onun için de başbakan MİT Müsteşarına yapılanlar bana da yapılabilir diye düşündü"

ÇALIŞLAR: 28 ŞUBAT'TAN BETER BİR DARBE

Gazeteci yazar Oral Çalışlar ise 17 Aralık'ta başlayan ve bugün devam eden perasyonlar için "28 Şubat darbesinden daha tehlikeli bir darbe girişimidir." dedi.

Radikal gazetesi yazarı Oral Çalışlar, operasyonlar için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çalışlar, CHP'ye oy verdiğini ama bu girişim karşısında herkesin net olmasını gerektiğini söyledi. Haber Türk TV'ye konuşan Çalışlar, yapılanların darbe girişimi olduğunu ve siyasi iradenin yanında durulması gerektiğini söyledi.

AK Parti Hükümeti'nin demokrasi konusunda eksiklikleri olduğunu ama şu anda bunun zamanı olmadığı ve bütün hesapların bir kenara bırakılıp milli iradeye sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Oral Çalışlar, "Bu bir darbe girişimidir. Hatta 28 Şubat darbesinden daha tehlikeli bir darbe girişimidir. Ben oyumu muhalefet partisine veriyorum ama bu yapılan bir darbe girişimi. Herkesin net olması gerekiyor" diye konuştu.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT