1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Faili meçhuller nasıl işlenir?
Faili meçhuller nasıl işlenir?

Faili meçhuller nasıl işlenir?

Sedat Peker, Kutlu Adalı suikastını soğukkanlılıkla anlatılıyor. Peki, yargı neden bir şey yapmıyor?

23 Mayıs 2021 Pazar 14:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Sedat Peker’in yayımladığı videolar kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor. Nedense içerikte asıl gündem olması gereken konular atlanırken magazin boyutu daha fazla ön plana çıkartılıyor. İbrahim Kalın’ın takip ettirildiği iddiası her yerde konuşulurken bazı siyasilerin FETÖ davalarıyla tehdit ve kumpas yoluyla kazanç elde ettiği iddiası es geçiliyor. Enteresan!

Son yayımladığı videoda ise Peker, Kutlu Adalı suikastını anlatıyor. 25 yıllık faili meçhul cinayeti epey detaylıca anlatan Peker azmettiricinin Mehmet Ağar olduğunu açık açık dile getiriyor. En azından bir soruşturma açılsa ama kimsenin mevzuyu konuştuğu bile yok! Türkiye gerçekten çok garip ülke!

Kutlu Adalı, Rauf Denktaş’ın en yakın ekibinde yer almış bir isim. İlerleyen süreçte Denktaş ile fikir ayrılıkları ortaya çıkınca yollarını ayırıyor. Kıbrıs’ta yaşananların ‘Kıbrıslılık’ ortak kimliği ile aşılması gerektiğini söyleyen Adalı, Denktaş’ın Türk milliyetçisi siyasi söyleminden uzaklaşıyor kısaca. Anlaşılan o ki Türkiye’deki devletçi, milliyetçi kadroları bu durum rahatsız etmiş.

Peker kendisi ile irtibata geçen Ağar’ın “Kıbrıs’ı Rumlara satmak isteyen” kişinin infaz emrini verdiğini söylüyor. “En iyi adamlarından, sokaktan yetişme” kişilerden bir ekip kuruyor. Ekibin içinde bizzat kendi kardeşi Atilla Peker de var. Ancak Sedat Peker’in ekibi suikastı gerçekleştiremiyor. Peker kendisinin kandırıldığını ifade ederken Adalı’nın “Kıbrıs’ı Rumlara satmak” gibi bir amacının olmadığını belirtiyor.

Peker faili meçhullerin nasıl işlendiğini detaylıca anlatıyor. Emirler kimden geliyor, süreç ne şekilde işliyor? Peki, Türkiye’de savcılık makamları bu iddialar hakkında neden hiçbir şey yapmıyor? Hiçbir siyasi bu soruları soramıyor bile! Kendileri ile ilgili gelebilecek videolardan mı çekiniyorlar?

HABERE YORUM KAT

10 Yorum