1. HABERLER

  2. HABER

  3. Faili Meçhuller Davası Dosyaları Yok Edilmiş
Faili Meçhuller Davası Dosyaları Yok Edilmiş

Faili Meçhuller Davası Dosyaları Yok Edilmiş

Güneydoğu’daki faili meçhuller ve kayıplarla ilgili tek davanın Diyarbakır’da görülen dünkü duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı.

07 Eylül 2013 Cumartesi 10:40A+A-

İsmail Avcı'nın haberi:

Güneydoğu’daki faili meçhuller ve kayıplarla ilgili tek davanın Diyarbakır’da görülen dünkü duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme heyetine ulaşan bilgi ve belgelere göre, Cizre İlçe İdare Kurulu’nda, bir numaralı sanık emekli Albay Cemal Temizöz hakkında 1993 ve 1995 yıllarında hazırlanan soruşturma evraklarına ait herhangi bir kayda rastlanmadı. Temizöz ve itirafçıların, o dönemde haklarında açılan soruşturma dosyalarını yok ettiği iddia ediliyor.

Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşmasına, tutuklu sanıklar emekli Albay Cemal Temizöz, itirafçı Hıdır Altuğ, Adem Yakin, Abdulhakim Güven, eski uzman çavuş ‘Yavuz’ kod adlı Burhanettin Kıyak ile tutuksuz sanıklar eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ ve oğlu Tamer Atağ katıldı. Mahkeme Başkanı Bekir Soytürk, sanık Albay Cemal Temizöz hakkında Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturma dosyasının İlçe İdare Kurulu’ndan istendiğini belirterek, kendilerine verilen cevapta, dosyaya ait herhangi bir bilgi, belge ya da kaydın olmadığının iletildiğini dile getirdi.

Kaybolduğu anlaşılan dosyada, kaçakçılık yapan Veysi Özcan, Şeyhmus Ceylan ve Ethem Aksal’ın, dönemin Cizre İlçe Jandarma Komutanı Temizöz’ün kendilerini ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle Cizre Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirtiliyor. Savcılık, Temizöz’ün, o dönemde bu dosyayı İlçe İdare Kurulu’na ilettikten sonra yok edildiğini iddia ediyor. Kaybolduğu iddia edilen bir başka dosya ise yine Temizöz ve Kıyak hakkındaki bir fezleke. Cizre’deki savcıların hazırladığı fezlekeyi, yine İlçe İdare Kurulu’na gönderdiği ancak bunun da akıbetinin bilinmediği belirtiliyor.

Temizöz ise duruşmada yaptığı savunmada, Kayseri il jandarma alay komutanıyken kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Müdahil avukatlardan Tahir Elçi ise söz alarak, “Sanık Temizöz, bir tarikatın kendisine komplo kurduğunu belirterek, delilleri çarpıtıyor. Bizim buradaki mücadelemiz evlerinden alınıp öldürülen kişilerle ilgili.” dedi. Mahkeme heyeti de savcının mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine tevdi edilmesi talebini değerlendirdi. Dosyanın savcıya verilmesi karara bağlanırken, üç tanığın da zorla getirilmesi kararı verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

ZAMAN

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum