1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ezan Susturan Darbelerden Darbe Susturan Ezanlara Diyanet
Ezan Susturan Darbelerden Darbe Susturan Ezanlara Diyanet

Ezan Susturan Darbelerden Darbe Susturan Ezanlara Diyanet

Diyanetin olumsuzluğu sadece mevcut rejimin İslam düşmanı temeli ve mevzuatı ile Diyanetin kurumsal yapısından kaynaklanmamakta olup, asıl idealist ve bilinçli olmayan personeli sorun oluşturmaktadır.

27 Ekim 2016 Perşembe 20:14A+A-

Mustafa Siel’in yorumu:

Diyanetin özellikle Mehmet Görmez’den sonraki gidişatı ve performansı gerçekten göz dolduruyor. 15 Temmuz Darbe Teşebbüsünde camilerde sela ve ezan okunması talimatı ve uygulamasıyla, gerçekten darbeye karşı çok ciddi bir darbe vurduğu da aşikar.

Darbe teşebbüsüne karşı çıkışta meydanların yanında camilerin merkezi rolü ile, özellikle ilk gecelerde meydanların zaman zaman birer camiye dönüştüğü de malum.

Diyanetin Önemi Ve Vazgeçilmezliği

Zaman zaman bazı icraatları nedeniyle bizim kesimden ciddi tepkiler alsa da, Diyanetin önemi tartışılmaz ve son yıllarda özellikle üst yönetimine getirilen kişilerin kimliği ve yaptıkları dikkate alındığında, genelde artı yönde olumlu bir gidişatı söz konusu.

Üstelik 15 Temmuz sonrası halkın tüm İslami camia ve STK’lara karşı gösterdiği tedirgin yaklaşım, bu alanda Diyanetin önemini ve vazgeçilmezliğini daha da artırmakta.

Yazının Devamı >>>