1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Eynesil Özgür-Der 'den Kudüslü Müslümanlara gıda yardımı
Eynesil Özgür-Der 'den Kudüslü Müslümanlara gıda yardımı

Eynesil Özgür-Der 'den Kudüslü Müslümanlara gıda yardımı

Eynesil Özgür-Der, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik çalışmalar yapan Burak Derneği aracılığıyla Kudüslü Müslümanlara  gıda desteği sağladı. 

09 Şubat 2021 Salı 10:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Koronavirus nedeniyle  42 gün tam kapanma yaşanan Kudüs'te Müslümanlar, işgalin baskıcı şartlarının yanında salgın sürecinin ekonomik sıkıntılar ile de mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Işgal rejimi kovid sürecini bahane ederek Mescid-i Aksa'ya giriş çıkışları yasaklarken ne yazık ki fanatik Yahudilerin ziyaretlerine kolaylık sağlıyorlar. Eynesil Özgür-Der ise  işgalin ve covid sürecinin sıkıntıları ile mücadele eden Kudüslü  kardeşlerine el uzatmaya devam ediyor. 


Eynesil Özgür-Der'in konuyla ilgili açıklaması şöyledir:
'İşgalci Siyonistler Kudüs´teki Müslüman nüfusu azaltmak ve bölgeyi Yahudileştirmek için her yola başvurmaktadır. Kendilerine direnen halkı yıldırmak için de baskı ve şiddeti her zaman kullanmaktadır. Pes etmeyen ve mücadeleyi bırakmayan Kudüs halkı birçok zorluğa göğüs germektedir. Yaşadıkları ekonomik sıkıntılar da bunlardan birisidir. Kudüs´te küçük bir evin kirası 700 dolar, evi olanların yıllık emlak vergisi ise 1000 dolar civarındadır. Çalışma imkanlarının kısıtlandığı, aile geçindirmenin zor olduğu Kudüs´te yaşamak hiç de kolay değildir. Kudüs´te yaşamak ağır bir bedel ödemeyi göze almak demektir. Kudüs´te mücadele eden kardeşlerimize yapılacak destek oldukça önem arz etmektedir. 
Bu nedenle Eynesil Özgür-Der olarak; Kudüslü kardeşlerimizle dayanışmak için gıda yardım projesi başlattık.

Bu projenin hedefi; çektikleri bütün sıkıntılara rağmen Mescid-i Aksa’yı koruyan, kollayan, bu uğurda gerekirse canlarını da hiç çekinmeden verebilen Kudüs halkına destek vermek ve onların yanında olduğumuzu göstermektir. Yalnız bırakılmak istenilen Mescid-i Aksa’da her daim murabıtların olması, Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yapılan  saldırılara karşı muhafaza edilmesi için bu projeyi gerçekleştirerek kardeşlerimize sahip çıkmak istedik. Rabbimiz hayr sahiplerinden razı olsun."

whatsapp-image-2021-02-09-at-10-03-55.jpegwhatsapp-image-2021-02-09-at-10-03-56-1.jpegwhatsapp-image-2021-02-09-at-10-03-56.jpeg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum