1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eylemde Yüzünü Kapatmanın Cezası Arttı
Eylemde Yüzünü Kapatmanın Cezası Arttı

Eylemde Yüzünü Kapatmanın Cezası Arttı

İç Güvenlik Paketi’ne göre yasa dışı gösterilerde yüzünü kapatanlara ağır hapis cezası geliyor. Adres ve evlenme bildiriminde gecikmenin cezası olan 436 lira da ise indirime gidiliyor.

24 Ocak 2015 Cumartesi 12:09A+A-

Kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak bilinen 43 maddelik tasarı, TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Vali, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin askerlik dışındaki disiplin suçlarında, uyarma ve kınamanın yanı sıra 8 güne kadar hizmete kısmi süreli devam ve 1/10’a kadar aylıktan kesme cezası verebilecek.

PARA CEZASI DÜŞÜRÜLÜYOR

Adres ve evlenme bildirimlerini süresi içinde yapmayanlara uygulanan para cezası 436 TL’den 80 TL’ye, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara verilen ceza da 875 TL’den 500 TL’ye indirilecek.

Kabul edilen bazı maddeler şöyle:

- Molotof silah sayılacak

- Kolluk amirinin yazılı, acele hallerde sözlü emriyle kişinin üstü, eşyası, aracı aranabilecek. Bu yapılırken arama gerekçesini de içeren belge verilecek.

- Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, “havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan” bulundurulmayacak ve taşınmayacak.

- Polis; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı silah kullanabilecek.

- Terör örgütünün propagandasına dönüştürülen yürüyüşlerde, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

- Bonzai, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna verilecek cezalar kapsamına alınacak.

- İçişleri Bakanı; Jandarma Genel Komutanlığı’nda daire başkanları ile il ve ilçe jandarma komutanlarını, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda kurmay başkanı, karargahta görevli başkanlar ve bölge komutanlarını atayacak.

- Jandarma personeli, askerlik dışındaki suçları nedeniyle İçişleri Bakanı’nca görevinden uzaklaştırılabilecek.

- Belediye sınırları içinde, hizmet gerekleri bakımından uygun görülen yerler jandarmanın görev alanına verilebilecek.

- Polis koleji kapatılacak.

Kayıp kimliğe ceza yok

- Kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı ve mavi kart bedeli müracaat sırasında tahsil edilecek. Doğum bildiriminde kimlik kartlarından bedel alınmayacak.
 

HABERE YORUM KAT