1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eylem Anneleri Davutoğlu'yla Görüştü
Eylem Anneleri Davutoğlu'yla Görüştü

Eylem Anneleri Davutoğlu'yla Görüştü

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek dört ay önce eyleme başlayan anneler seslerini duyurmak için Ankara'da. Aileler, Başbakan Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile görüştü.

11 Eylül 2014 Perşembe 18:11A+A-

Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek 20 Mayıs'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eyleme başlayan annelerden bazıları çocuklarına kavuştu. Ancak birçoğunun çocuğu hâlâ dönmüş değil. Anneler seslerini duyurabilmek ve çözüm bulabilmek için Ankara'ya gitti; Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile parti genel merkezi binasındaki görüşmeleri öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

14 yaşındaki oğlu Efekan Toklar'ın yaklaşık altı ay önce kaçırıldığını söyleyen anne Süreyya Toklar, çocuklarının serbest bırakılması için dört aydır eylem yaptıklarını, ancak hâlâ çözüm bulamadıklarını söyledi. Toklar, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın dağda ölmelerini istemiyoruz, dağda savaşmalarını istemiyoruz. Bunların gelecekleri vardı. Bunların hepsi okuldan götürüldü. Bunlar gelsin, okusun, adam olsun. Savcı olsun, hakim olsun, polis olsun, bakan olsun, vekil olsun ki kendi halkını savunabilsin, kendi halkına yararlı insanlar olsun.”

Toklar, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan, sivil toplum kuruluşlarından ve tüm dünyadan çocuklarının kendilerine verilmesi için destek beklediklerini dile getirdi.

'İki senedir haber alamıyorum'

Bir diğer anne Zahide Kında ise, "Artık anneler ağlamasın, gözyaşı dökülmesin, bu kan dökülmesin. iki senedir çocuğumdan haber alamıyorum" dedi.

Kında, oğlunu görebilmek için dört kez PKK kamplarına gittiğini, ancak göremediğini belirterek, "Çocuğum hastaydı, bir ay hastane yapmıştı. Bakıma ihtiyacı var" diyerek ağladı.

HABERE YORUM KAT