1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. 'Evet Türkiye Bize Yardım Etmiştir'
'Evet Türkiye Bize Yardım Etmiştir'

'Evet Türkiye Bize Yardım Etmiştir'

Suriye Türkmen Meclisi'nden yapılan açıklamada, "Evet Türkiye bize yardım etmiştir, etmektedir, Türkmenler daha fazla yardım bekliyor" denildi.

03 Haziran 2015 Çarşamba 18:36A+A-

Suriye Türkmen Meclisi (STM), Suriye Türkmenlerine yapılan yardımların kapsamının ve amacının genişletilerek Türkmenlerin kendi topraklarında var olmalarının sağlanması gerektiğini belirtti.

STM'nin açıklamasında, Türkmenlere yardım götürülmesiyle ilgili olarak, Türkmen halkını tehlikeye atmamak için bugüne kadar sessiz kalmayı tercih ettikleri ancak ortaya çıkan "karmaşa" nedeniyle açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, son derece hassas olan konunun "algı operasyonu" çerçevesinde gündeme getirilerek seçim malzemesi yapılmasının Suriye Türkmenlerinin canını acıttığına işaret edilerek iktidarı ve muhalefeti ile Türkiye'nin geleceğini, güvenliğini, toprak bütünlüğünü gözeten herkesin "Suriye Türkmenlerine nasıl daha fazla yardım edebiliriz" diye düşünmesi gerektiği vurgulandı.

Suriye'de dönüm noktasına gelindiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Suriye'nin bölünmesi, Türkmenlerin yok olması; Türkmenlerin yok olması ise Türkiye'nin milli güvenliğinin tehlikeye girmesi demektir. Bu da Türkiye'ye 'Suriye Türkmenlerinin kendi toprakları üzerindeki varlıklarını sürdürecek bir strateji' geliştirme sorumluluğu yüklemektedir. Başka bir ifade ile: 'Evet, Türkiye bize yardım etmiştir, etmektedir'. Ancak bu yardımların kapsamı ve amacı genişletilerek Suriye Türkmenlerinin kendi topraklarında var olmaları sağlanmalıdır. Türkiye, bunu sadece Türkmenler için değil, kendi güvenliği için de yapmalıdır."

Yardımları için Türkiye'ye minnettar olduklarını belirten STM, açıklamasında, "Türkiye bizim oksijen kaynağımızdır. Ne var ki bugün Suriye Türkmeni bu yardımlar ile sadece nefes alıp verebilmektedir. Suriye'deki küresel savaş oyunu nedeniyle Suriye Türkmeni bitkisel hayattadır. Suriye Türkmeni, ayağa kalkmak için Türkiye'den daha geniş kapsamlı yardımlar talep etmektedir" ifadesini kullandı.

Açıklamada, "Türkiye güçlüyse Suriye Türkmeni güçlüdür, güvendedir; Suriye Türkmeni güçlüyse Türkiye daha güvendedir, daha güçlüdür" denildi. 

 

HABERE YORUM KAT